fbpx
 • Een gezamenlijke maaltijd in de buitenlucht tijdens een Bijbelstudieweekend over de Joodse Feesten in de Ardennen. - Foto: Carla Wittocx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Cursus Joodse feesten in de Ardennen

  12 januari 2016

  Het is begonnen toen we bij vrienden werden uitgenodigd voor een sedermaaltijd. We zijn ons vanaf die tijd gaan verdiepen in de Bijbelse feesten. Tot onze verbazing ontdekten we dat we het evangelie altijd los hebben gezien van twee derde van onze Bijbel

  Het leven en het onderwijs van Jezus werd nieuw voor ons. Nog steeds ontdekken we nieuwe dingen en raken we enthousiast over de rijkdom die we al die jaren hebben moeten missen. Deze rijkdom wilden we anderen ook gunnen en zijn ruim tien jaar geleden begonnen met het geven van een cursusweek in de Ardennen.

  Met een groep van 16 mensen duiken we de Bijbel in, proeven van de Bijbelse feesten en leren over onze verbondenheid met het volk en het land Israël. We herontdekken de Thora en het verband met het Nieuwe Testament, maar ook hoe christelijk antisemitisme is ontstaan. Een Joods echtpaar, beiden ondergedoken kinderen, komt op bezoek en we worden stil als we hen horen vertellen.

  Enkele cursisten vertellen over de cursusweek:

  “Ik heb een heel nieuwe kijk op Israël gekregen.”

  “Ik heb de inhoud en de lessen met verbazing gevolgd en ontdekt dat ik weinig wist van de Thora en de feesten.”

  “Inhoudelijk was en is het zeer verrijkend en de basis die je echt nodig hebt om te begrijpen van waaruit Gods Woord is geschreven om ons Griekse denken en Hebreeuws geschreven woord niet te verwarren.”

  We komen samen in een gezellige accommodatie, heerlijk in een rustige omgeving. Los van alle hektiek. De voortreffelijke combi van de omgeving, het huis, de groep, het samen koken, zingen, de Bijbelse feesten bestuderen en beleven en een uitstapje naar Durbuy stellen de hele week in teken van het dichter toegroeien naar God.

  In 2016 wordt de cursus gehouden van 1 tot 8 april, 8 tot 15 juli en 28 oktober tot 4 november.

  Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact op met Carla Wittocx, carla_wittocx@hotmail.com, of per telefoon: +32-(0)15-209422.

  Voor 2015 en 2016 is de prijs € 205,- plus € 25,- lesmateriaalkosten.

  De cursus maakt deel uit van het werk van de NEM in Nederland.

  Over de auteur