• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Europa, kijkt u mee?

  17 februari 2016

  Deze video van ‘gewone Palestijnen’ is een aanklacht aan het Westen dat miljoenen euro’s en dollars blijft pompen in de Palestijnse Autoriteit zonder goed te monitoren waarvoor dit geld wordt gebruikt. Volgens de filmmakers heeft het Westen vijftien keer zoveel geld in ‘Palestina’ geïnvesteerd als Amerika investeerde in Europa om na de Tweede Wereldoorlog de Europese economie weer op te bouwen. Maar wat is er van dat geld gekomen? Waarom zijn de Palestijnse leiders vrijwel allemaal miljonairs of zelfs miljardairs? Europa, kijkt u mee?

  4 Reacties

  • ET -  18 februari 2016 Jan, de berichten van de PA zijn ook vaak gekleurd. Ik baseer me daarom vooral op Israelische en internationale bronnen. En wat die 3 miljard dollar betreft: dat is de militaire steun in de vorm van vliegtuigen, raketten en munitie door de VS. Over vele miljoenen die diverse Amerikanen prive geven aan vooral de kolonisten heb ik het nog niet eens gehad.
  • Jahman -  17 februari 2016 @...Jan J... Ben volledig met je eens... Shalom...
  • Jan.J -  17 februari 2016 Erik, 1. Zijn de verhalen vanuit de PA wel een onverdachte bron?? 2. De gelden die Israël krijgt worden ( over het algemeen ) gebruikt om de levensstandaard in Israël op peil te houden, al lukt dit niet altijd. De gelden die PA en Hamas krijgen zouden rijkelijk voldoende moeten zijn om de levensstandaard binnen Gaza en Westoever ( regio's A en B ) op te krikken. Echter zelfs zelfs binnen UNHCR en de UN is het nu eindelijk duidelijk dat de ontvangen fondsen voor een groot gedeelte verdwenen zijn in de zakken van de Palestijnse leiders en hun familie.
  • ET -  17 februari 2016 1. Bepaald geen onverdachte bron hetgeen vraagtekens zet bij het waarheidsgehalte . 2. Zet het eens af tegen de meer dan 3 miljard dollar die Israel jaarlijks van de VS krijgt.

  Plaats een reactie