• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Internationale druk op Israël neemt toe

  Yochanan Visser - 19 februari 2016

  We leven in een omgekeerde wereld, schreef de Britse journalist Melanie Philips in een boek dat in 2010 werd gepubliceerd. Een belangrijk deel van dat boek, World Upside Down, gaat over Israël.

  “Wat is uniek in de behandeling van Israël is dat een conflict dat is onderworpen aan ongekende aandacht op een zodanige wijze wordt gepresenteerd dat de waarheid en rationaliteit worden verdreven,” schreef Philips. “De geschiedenis wordt op zijn kop gezet; feiten en onwaarheden, slachtoffers en daders worden verdraaid; logica is niet aanwezig en een fictief verhaal wordt nu algemeen aanvaard als de onomstotelijke waarheid. Deze fundamentele fouten zijn gesponnen tot een wereldwijd web van potentieel catastrofaal verkeerde conclusies.

  “De beladen kwestie van Israël bevindt zich in het epicentrum van de afwijzing van de rede in het Westen. Veel van de fouten en verkeerde voorstellingen van zaken over het Midden-Oostenconflict (Philips schreef haar boek vóór het echte Midden-Oosten conflict – de zogenaamde Arabische Lente – tussen soennitische en sjiitische moslims begon) bevorderen niet alleen onwaarheden, maar zetten de waarheid geheel op zijn kop. Dit komt omdat het Westen het Arabische en islamitische verhaal over Israël heeft geslikt.”

  Zes jaar na de publicatie van het boek, lijkt er weinig te zijn veranderd in de wereld. Het Midden-Oosten staat overal in brand, maar de wereld is nog steeds geobsedeerd door de Joodse staat en het relatief kleine conflict met de Arabische Palestijnen.

  Druk op Israël
  In de afgelopen maand alleen, had Israël te maken met een aantal plannen, ultimatums, dictaten, valse claims en strafmaatregelen afkomstig van de internationale gemeenschap die allen waren bedoeld als initiële stappen om Israël de zogenoemde tweestatenoplossing op te dringen op dit moment.

  Eerst was er de Europese Unie die besloot om de Joodse staat het vuur verder aan de schenen te leggen, na het invoeren van een nieuw etiketteringsbeleid dat Israëlische bedrijven en hun Europese partners verplicht om onderscheid te maken tussen producten die in Israël ‘proper’ – Israël vóór de Zesdaagse Oorlog in 1967- en de gebieden die in 1967 werden veroverd. De EU deed dit door het aannemen van een nieuwe resolutie die “ondubbelzinnig en expliciet “ verklaarde dat geen zakelijke overeenkomsten tussen Israël en Europese bedrijven van toepassing zijn op de Joodse gemeenschappen in deze gebieden.

  “Deze (nooit afgedwongen) richtlijnen waren oorspronkelijk bedoeld om de Palestijnse economie te bevorderen maar worden nu gebruikt om Israël onder druk te zetten.”

  De Amerikaanse regering volgde de EU kort daarop en herinnerde Amerikaanse bedrijven eraan dat 20-jaar oude richtlijnen over de etikettering van producten die in de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria nu voor het eerst toegepast moesten gaan worden. Deze (nooit afgedwongen) richtlijnen waren oorspronkelijk bedoeld om de Palestijnse economie te bevorderen maar worden nu gebruikt om Israël onder druk te zetten.

  “Het is niet aanvaardbaar om de voornoemde producten te markeren met de woorden ‘Israël,’ ‘Made in Israël’ ‘bezette gebieden en Israël’ of een variant daarop,” verklaarde de Amerikaanse douane.

  Zowel de EU als de regering-Obama ontkende dat de maatregelen iets te maken hadden met een boycot van Israël.

  In dezelfde week kwam Frankrijk met een ultimatum aan Israël over een nog te organiseren internationale conferentie die bedoeld is om de huidige impasse in de onderhandelingen tussen de Palestijnse Autoriteit en Israël te doorbreken. Wanneer deze conferentie het gewenste resultaat (tweestatenoplossing) niet zou opleveren, dreigde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius , dan zou Frankrijk een Palestijnse staat op de zogenaamde Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook erkennen.

  Israël reageerde furieus op het Franse dictaat, maar de regering in Parijs blijft vasthouden aan zijn standpunt over de kwestie.

  Kritiek VN-secretaris-generaal
  Op ongeveer hetzelfde moment voerde secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de VN de druk op Israël verder op en leek hij Israël de schuld te geven voor de huidige golf van Palestijns-Arabische terreur. “Na bijna 50 jaar van bezetting – decennia na Oslo – verliezen Palestijnen, vooral jongeren, hun hoop”, zei Ban Ki Moon. Het wordt tijd dat Israëli’s, Palestijnen en de internationale gemeenschap het teken aan de wand zien: De status quo is onhoudbaar, het ondermijnt de veiligheid van de Israëli’s en de toekomst voor de Palestijnen,” zei Ban tijdens een toespraak in de VN-Veiligheidsraad.

  “Het is de menselijke natuur om te reageren op bezetting, die vaak dient als een een broedmachine van haat en extremisme. Palestijnse frustratie groeit onder het gewicht van een halve eeuw bezetting en de verlamming van het vredesproces “, zei Ban Ki-Moon.

  In Israël reageerde premier Benyamin Netanyahu uitermate boos op de verklaringen van de VN-chef: “Er is geen rechtvaardiging voor terrorisme”, zei Netanyahu in een video-verklaring. “De Palestijnse terroristen willen geen staat opbouwen; ze willen een staat vernietigen, en ze zeggen dat met trots. Ze willen overal Joden vermoorden, en zij stellen dat met trots. Ze moorden niet voor de vrede, en ze vermoorden niet voor de mensenrechten”.

  “De VN heeft zijn neutraliteit en haar morele kracht verloren, deze verklaringen van de secretaris-generaal dragen niet bij aan het verbeteren van de situatie. Ban’s opmerkingen stoken de terreur verder op “, zei Netanyahu.

  Ban Ki Moon reageerde met in een opiniestuk in de New York Times. Hij klaagde dat hij verkeerd begrepen was door zijn Israëlische critici. Hij verdedigde zijn opmerkingen over de Palestijnse frustratie over de voortdurende “bezetting”, en bekritiseerde Israël over de bouw van nieuwe woningen voor Joden in Samaria en Judea (Westelijke Jordaanoever) en beweerde Israël van plan is ‘om duizenden Palestijnse huizen te slopen.’

  Blijkbaar had Ban het’ Arabische verhaal’ over de acties van Israël in Judea en Samaria geslikt, want slechts 5 procent van de Palestijnse Arabieren woont op grondgebied onder Israëlische controle op de zogenaamde Westelijke Jordaanoever. In 2014, bijvoorbeeld, meldde Ban’s eigen VN de sloop van 1177 bouwsels . Dat aantal omvatte een aantal woningen, maar de meeste van deze bouwsels waren illegaal gebouwd agrarische gebouwen, pergola’s, schuren en andere bouwsels.

  Ban’s boodschap was duidelijk: Israël was schuldig aan het mislukte vredesproces, en dus hadden de Palestijnen hun hoop verloren. De oplossing is volgens de secretaris-generaal van de VN, het beëindigen van de ‘bezetting’ en de het geven van een staat aan de Palestijnen, wat er ook gebeurt.

  Druk van het Kwartet
  Een paar dagen na het incident met Ban Ki Moon, toonde het ‘Kwartet’ (Groot-Brittannië, Frankrijk, de VS en Rusland) plotseling hernieuwde belangstelling voor de oprichting van een Palestijnse staat.

  Diplomaten van het Kwartet, dat lange tijd had gezwegen over de situatie, ontmoeten elkaar in de marge van de Internationale Veiligheidconferentie in München en besloten tot het opstellen van een nieuw rapport. Dat rapport zou onder meer suggesties gaan bevatten over het bevorderen van de tweestatenoplossing. “Het Kwartet gaf na de ontmoeting een verklaring uit die stelde dat de situatie in Israël ” de levensvatbaarheid” van een onafhankelijke Palestijnse staat “sterk in gevaar brengt”.

  De Jordaanse koning Abdullah II, die de conferentie in München bijwoonde, droeg bij aan het gevoel van urgentie toen hij zei dat de impasse tussen de Palestijnse Arabieren en Israël zou kunnen leiden tot een “religieus conflict met mondiale dimensies”.

  President Obama is het blijkbaar eens met de onheilsprofeten en besloot om twee vooraanstaande leden van zijn team naar Israël te sturen.

  Samantha Power, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, kwam half februari in Israël aan nadat ze op Twitter had gemeld dat ze ontmoetingen zou hebben met Israëlische en Palestijnse leiders om de Amerikaanse betrokkenheid te bespreken bij de invoering van de tweestatenoplossing.

  Een paar uur na Power’s aankomst in Israël werd bekend dat de Amerikaanse vice-president Joe Biden binnenkort naar Israël zal komen. Netanyahu kondigde het nieuws aan tijdens zijn openingswoorden in het wekelijkse kabinetsberaad.

  “Vice-president Biden is een graag geziene gast in Israël op elk moment dat hij besluit om hier te komen”, zei Netanyahu. Obama gebruikte Biden eerder om het vastgelopen vredesproces vlot te trekken (2009).

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

  Netanyahu
  De Israëlische premier blijkt niet echt onder de indruk van de internationale pressie om een Palestijnse staat in het Bijbelse hartland van Israël te vestigen.

  Medio februari, tijdens een debat in de Knesset over de kwestie, zei Netanyahu dat “gezien de huidige politieke realiteit Israël geen andere keuze heeft dan de controle over Judea en Samaria (Westelijke Jordaanoever) voort te zetten.” Netanyahu zei dat zolang de Palestijnse Arabieren weigeren Israël als een Joodse staat te erkennen en demilitarisering van een Palestijnse staat accepteren, Israël in de betwiste gebieden zal blijven.

  “In het licht van de ongelooflijke veranderingen om ons heen … in de huidige omstandigheden, kunnen we de tweestatenoplossing niet uitvoeren”, zei Netanyahu terwijl hij toevoegde dat na een Israëlische terugtrekking Judea en Samaria (West Bank) in de handen van islamitische extremisten zullen vallen die er naar streven om Israël te vernietigen.

  Hij vertelde de Knesset dat Palestijnse kinderen wordt geleerd over ” de bevrijding” van Israël in zijn geheel, met inbegrip van Haifa, Akko en Jaffa. “Niemand heeft het over ’67. Zij hebben het over ’48 “, zei hij over het PA-leiderschap en de Palestijnse media. Hij verwierp de claim dat de huidige Arabische terreur oorlog komt voort uit ‘wanhoop’, zoals Ban Ki Moon heeft beweerd.

  “Terreur is niet het gevolg van de bezetting”, zei Netanyahu. “De terreur komt voort uit een cultuur van de dood. Het doel is om een staat te vernietigen niet te bevrijden. Terreur is het resultaat van een totalitaire ideologie en een verlangen om Joden te vermoorden”, zei Netanyahu.

  De Israëlische premier, wiens naam betekent ‘door God gegeven’, beseft dat Obama en de Europeanen alles zullen doen dat in hun macht ligt om de tweestatenoplossing te implementeren. Maar hij heeft gezworen om de veiligheid van het Joodse volk te waarborgen; ziet zichzelf als de beschermer van Israël, en geniet de steun van de overgrote meerderheid van het politieke establishment en het Joodse volk in Israël over deze kwestie.

  Over de auteur

  18 Reacties

  • Jahman -  21 februari 2016 Lees de SAN Remo accoorden en Balfour verklaring ... Wordt tijd dat Israel de zogenaamde bezette gebieden ( Judea Samaria en Oost Jerusalaym ) gaat annexeren...!!!... Am Israel Chai...Shalom...
  • ET -  21 februari 2016 Jan, voor iedere godsdienst is de definitie van Gods Volk anders, maar in de context van de discussie die we hebben is het een open deur, maar die wil ik nog wel een keer intrappen: de Joodse gemeenschap. Dat levert wel gelijk een nieuw probleem: bedoelen we de geloofsgemeenschap op de etnische gemeenschap? Waar het land van dit volk ligt? Ik denk dat het juiste antwoord is: waar men woont. Dat is voor ongeveer 45% in Israël, voor nog eens 45% in de VS en dan blijft er nog een procent of 10 over voor de rest van de wereld. De staat Israël is een ander verhaal. Op basis van het delingsbesluit van de VN kreeg het Joodse volk het recht om een staat te vormen op ongeveer 55% van het Palestijnse mandaatgebied. Via de oorlog van 1948/1949 werd er bijna 80% van gemaakt, iets dat de facto door de internationale gemeenschap is erkend. Er is geen enkele reden waarom Israël aanspraak zou kunnen maken op de overige 20%. Dat er 3000 jaar geleden Joden in dat gebied leefden is niet relevant. Dan zou je ook kunnen zeggen dat de Joden recht hebben op het land tussen de Eufraat en de Tigris, want daar zijn ze vandaan gekomen. Of zou je ook kunnen stellen dat ze recht hebben op de Nijl delta, want daar hebben ze ook gewoond. Met dezelfde redenering zou Nederland onderdeel van Duitsland kunnen zijn, want de Batavieren kwamen daar vandaan. Of kan Griekenland hele delen van Italië toe-eigenen want daar hebben ook vele eeuwen Grieken gewoond. Dat is allemaal flauwe kul. De staat Israël is gewoon mensenwerk. Daar is niets goddelijks aan. En als wereldgemeenschap hebben we afgesproken dan de grenzen van die staat samenvallen met de bestandslijnen zoals die tot 1967 golden. Klaar. Is Israël een (of de) Joodse staat? Nee, slechts driekwart van de bevolking is etnisch Joods en een nog kleiner deel religieus Joods. Daarom is de eis van de Israëlische regering aan Abbas om Israël te erkennen als Joodse staat ook een onmogelijkheid en slechts bedoeld om vrede met Palestina te blokkeren.
  • Jan.J -  21 februari 2016 Erik, A) Wat betreft het eerste deel van je laatste reactie: kun je dan aangeven wat in jouw ogen wel GODS volk is en waar het land van dit volk ligt? B) Aan welke internationale verdragen houdt Israël zich niet? C) Er wonen al ruim 3000 jaar mensen uit de stammen van Israël in dit land en doordat er in de verstrooiing velen van hen ( ik denk zelfs de meerderheid ) uit het land verdreven zijn, wil dat nog niet zeggen dat hun nazaten niets meer in dit land te zoeken hebben. Als je ziet dat er tegenwoordig duizenden mensen een Alliya maken die vanuit het verleden ( ver voordat er een claim van arabieren lag, zelfs het arabisch bestond nog niet als taal ) nog uitdrukkingen in het efrit hebben waar overeenkomsten zijn gevonden met zeer oude kleitabletten en dat er bij deze mensen een gen is gevonden die specifiek bij de stam van Levi hoort, dan kan ik bijna geen andere conclusie trekken dat de profetie die beschreven staat in Ezechiël 37 in deze tijd uitkomt. Dat de stammen van Jozef en Efraïm ( en al die daarbij horen ), en de stammen van Juda ( en al die daarbij horen ) in HET LAND en op de bergen van Israël zullen wonen ( d.i. de westbank ). Ik zal er direct bij zeggen dat ik de Tenach niet totaal letterlijk neem, want dat zou betekenen dat ik volgens de Torah besneden zou moeten worden, maar met goed lezen en wat gezond verstand kun je weten wat wel en wat niet voor Israël of voor de volken gold/geldt. Voor de nakomelingen van Ismaël/Ezau gelden andere beloftes als voor de nakomelingen van Jacob/Israël.
  • ET -  21 februari 2016 Jan, naar mijn stellige overtuiging moet je een onderscheid maken tussen enerzijds Gods Volk, en het Beloofde Land. Beide fundamentele begrippen van de bijbel. En anderzijds de Staat Israël en zijn burgers. De burgers van de Staat Israël vormen samen nog niet Gods Volk en de Staat Israël is niet het Beloofde Land. Daarmee zeg ik niet dat Israël geen bestaansrecht heeft, maar slechts dat de staat zich moet houden aan de internationale gedragsregels die tussen staten zijn afgesproken. Wat betreft Area C: je kan er kort of lang over praten, maar wat er gebeurt is gewoon ethische zuivering: het verdrijven van mensen van de plek waar ze al generaties wonen, om ze te vervangen door andere mensen, die daar niets te zoeken hebben.
  • Jan.J -  21 februari 2016 Erik, In je reactie op Ellen geef je aan dat het volk en het land Israël niets te maken heeft met de belofte van GOD die hij in de Tenach heeft gegeven. Waar zou volgens jouw idee dan wel het teruggekeerde volk Israël moeten wonen. In je volgende reactie op mij zeg je dat area C onder Israëlisch militair recht valt. Ik raad je aan om de feiten nog eens goed na te lezen, want area C valt onder Israëlisch civiel recht, area B valt onder Palestijns civiel recht maar Israël heeft daar veiligheidstroepen, In area A heeft de PA het volledig voor het zeggen. Als vanuit area B aanvallen worden beraamd/gedaan op Israëlische doelen, vallen de verdachten onder het Israëlisch militair recht. Dit lijkt mij logisch aangezien ook arabisch sprekende politiemensen op de achtergrond meedoen aan deze acties. Een ander feit is dat de inwoners van area A en B die het niet eens zijn met hun leiders regelmatig worden vastgezet en zelfs gemarteld door hun eigen leiders. De demarcatielijnen waar je het overhebt i.v.m. de vijf jaar hangen samen met de internationale eisen van een goed functionerende regering. Die is er nog steeds niet. Abbas en zijn mensen zijn al vanaf 2004 aan de macht zonder dat er sinds die tijd legale verkiezingen zijn geweest, daarvoor was het Arafat die dit ook jaren deed. Er is sinds 1995 dus niets veranderd. Over de scheidingsmuur hebben we al eerder gesproken. Als de aanvallen die worden gedaan op Israëlische doelen stoppen dan denk ik dat de veiligheidsmuur ook niet meer nodig is en verdwijnen zal. In je laatste reactie heb je het over ethnische zuiveringen door Israël. Dit geld alleen d.m.v. genocide en/of door een compleet volk vanuit hun eigen land te verplaatsen naar een plek waar zij verplicht worden te wonen. Wat bijv. Turkije met de Koerden in het zuiden van Turkije doen. Dit is echter absoluut niet het geval in deze situatie dus klopt je redenatie niet. Als de Israëlische regering inderdaad mensen zonder reden uit hun huizen zet is dit niet goed te praten, echter het merendeel van de gesloopte gebouwen zijn illegale opslagruimtes en gebouwtjes waar nomaden soms overnachten naast de tenten waar ze over het algemeen in wonen.
  • ET -  21 februari 2016 De internationale druk is nog lang niet hoog genoeg. Dat blijkt uit het feit dat het Israelische bestuur doorgaat met ethnische zuivering in Area C. Dit jaar zijn al 293 Palestijnse woningen vernield met hun bijgebouwen en andere zaken (b.v. zonnepanelen). Daarmee zijn 260 volwassenen en 220 kinderen dakloos gemaakt. Wie zich christelijk noemt moet met mij eens zijn: DIT MOET STOPPEN. Uitvluchten als "het is Gods volk" om daarmee dit gebeuren met de mantel der liefde te bedekken zijn onchristelijk. We moeten de druk op Israel veel verder opvoeren om eindelijk te bereiken dat men inziet dat dit soort praktijken volgens onze christelijke waarden onacceptabel is. Vergelijk de uittocht uit Egypte: de druk op de Farao werd met elke plaag verder opgevoerd, tot hij eindelijk toegaf. Nu is Israel in de rol van Egypte en wij moeten zorgen voor de druk. Ik hoop, in het belang van Israel en de vrede, dat er geen tien plagen nodig zijn.
  • Gerard Kuipers -  20 februari 2016 Erik (ET), Lees de psalmen 109 en 110 eens......de vervangingstheologie is reeds lang achterhaald al ver voor 1948!
  • ET -  20 februari 2016 Jan, je weet net als ik dat de verdeling tussen de A, B en C zone slechts bedoeld was voor 5 jaar. Het zijn er inmiddels twintig. Wat je zegt over area C klopt niet: area C staat onder militair bestuur. De kolonisten vallen onder het Israëlisch burgerlijk recht en komen in voorkomende gevallen voor de Israëlische rechter te staan. Maar de Palestijnen in area C komen voor een militaire rechtbank, die bovendien de bevoegdheid heeft om mensen zonder aanklacht en zonder proces gevangen te zetten. Voor de Israëlische bewoners van area C (de kolonisten) is er geen scheidingsmuur, zij kunnen dus overal wonen en werken. Voor de Palestijnse inwoners is er wel een scheidingsmuur, die ze niet kunnen passeren om aan de andere kant te wonen en die ze voor werk alleen kunnen passeren met een werkvergunning en veel geduld. De discriminatie lijkt me evident.
  • ET -  20 februari 2016 Ellen, als je schrijft "Israël is het land van de Joden en daar blijft iedereen van af", dan heb je het kennelijk over het Beloofde Land waar Gods Uitverkoren Volk leeft. Maar de Staat Israël is van een andere orde. Dat is mensenwerk en bovendien maar voor 75% Joods. Verwar die twee niet. Want als je dat wel doet, dan zeg je feitelijk dat de staat Israël boven de (internationale) wet verheven is en dat niemand kritiek mag hebben op de misstanden daar, die jaarlijks tientallen, zelfs honderdtallen doden veroorzaken, die leiden tot discriminatie, verdrijving, vernedering en verdrukking. Ik kan me niet voorstellen dat je dat bedoelt. “YWHW laat niet met zich spotten“, maar de staat Israël spot wel met alles waar de bijbel voor staat.
  • Jan.J -  20 februari 2016 Jahman, Dank je voor je support. Het belangrijkste vind ik dat mensen die christen ( willen ) zijn, weten dat de GOD van Abraham, Izaak en Jacob zijn volk nooit alleen laat en van de medegelovigen vraagt om ZIJN volk niet te laten vallen. Baruch habba B'shem Adonai.
  • Jahman -  20 februari 2016 Jan J deze x ben ik voor 1000% met je eens...Shalom ...
  • Jan.J -  20 februari 2016 Erik, Als de arabische inwoners van de zogenaamde westbank onder Israeli's gezag wonen danzou dat in area C zijn. Zoals jij zeer waarschijnlijk goed weet is tijdens de Oslo accoorden bekrachtigt dat deze inwoners dan onder de Israëlische wet vallen. Als zij dit niet willen kunnen ze rustig verhuizen naar de area's A en/of B. Er zijn overigens vele Arabische inwoners van die graag onder Israëlisch gezag in area C willen wonen en werken omdat ze daar een betere levensstandaard hebben. Als zij zich aan de Israëlische wet houden die daar de overeenkomsten gelden, hebben zij daar geen problemen. Wat jij nu probeert is om de hele Westbank op één hoop te gooien als Palestijns gebied. Daar dit niet juist is doe jij precies wat je Yochanan verwijt n.l. zand in de ogen strooien van mensen die niet geheel op de hoogte zijn van de situatie aldaar. Wat jij schrijft over het superieure en rechtvaardige Israël dat bedreigd wordt door de ongewapende en agressieve Palestijnen klopt ook van geen kanten want er zijn veel wapens onder de arabische inwoners van de area's A en B, Zij mogen die echter niet gebruiken van hun arabische leiders omdat dan blijkt dat veel van de hulpfondsen worden gebruikt voor het kopen van wapens en dat brengt de donaties van het westen in gevaar. Dit zijn de andere feiten die velen van deze wereld ( westen ) niet (willen ) zien.
  • Liesbeth -  20 februari 2016 Er moet veel meer van de waarheid vermeld worden in alle media. Of is er censuur op die waarheid dat Israël al sinds 1948 een erkende staat is en door God beloofd is aan de nakomelingen van Abraham, Isak en Jacob(Israël), de joden dus? De joden hadden nergens een ander land tot hun beschikking en werden overal verdreven en vervolgd.
  • ellen -  20 februari 2016 Wij moeten, degene die daar in geloven ernstig voor de leiders van Israel bidden dat zij vol blijven houden aan de beloften die YWHW aan dit volk heeft gegeven. Israel is het land van de Joden en daar blijft iedereen van af en degene die zich daar mee bemoeid zal zich branden want YWHW laat niet met zich spotten.
  • ET -  20 februari 2016 Ruim 1600 woorden heeft Yochanan nodig om uit te leggen hoeveel onrecht Israël aangedaan wordt en hoe onrechtvaardig het is dat Israël wordt aangekeken op de bezetting van Palestina. Hoe onrechtvaardig het is dat de EU en de VS stellen dat de nederzettingen niet binnen Israël liggen en dat hun producten dus niet 'made in Israel' zijn. En “slechts 5 procent van de Palestijnse Arabieren woont op grondgebied onder Israëlische controle (let op: hier zegt Yochanan zelf “onder Israëlische controle”, daarmee aangevend dat het dus niet van Israël is!) op de zogenaamde Westelijke Jordaanoever”. En ja, daar worden bouwsels gesloopt, want die waren illegaal gebouwd. Geen woord over de onmogelijkheid voor deze 300.000 mensen (klinkt wat anders dan 5%) om legaal te bouwen, want vergunningen worden zelden afgegeven. Geen woord over de iets meer dan 350.000 kolonisten (nog geen 5% van de Israëlische bevolking) die ook in hetzelfde gebied leven en die steeds meer grond toegewezen krijgen om te bouwen, ten koste van de Palestijnen. Dit verhaal van Yochanan is bedoeld om met veel woorden de wereld zand in de ogen te strooien, zodat de wereld niet het onrecht ziet, maar slechts het superieure en rechtvaardige Israël dat bedreigd wordt door het ongewapende aggressieve Palestina. Trap er niet in!
  • Willy Heirweg -  20 februari 2016 Volgens mij zal de haat tegen Israel nog toenemen! Ook de terreur van de Palestijnen is gebaseerd op Jodenhaat dat uit de Koran komt. En ook in Duitsland zullen de joden hun koffers moeten maken de vluchtelingenstromen met meer dan 1 miljoen moslims maakt het voor de jood niet simpel,ik denk en dat is mijn bescheiden mening dat vele joden het het moslimcontinent Europa zullen verlaten.God gaat zijn beloftes aan Israel waarmaken we leven in profetische tijden!Shalom
  • Antoi.hau@hotmail.com -  20 februari 2016 Niemand kan Israël vernietigen, God komt voor Israel op, Israël is een uitverkorne volk van God, ze zijn een oogappel van God! De bijbel wie Israël zegen, wordt gezegend en wie Israël gaan vloeken, wordt vervloekt!
  • Simon -  19 februari 2016 Dat vele landen en volken Israel niets gunnen is nog te begrijpen, maar dat het gros van onze kerken nog steeds leerd dat zij nuGods uitverkorenvolk zijn en in de plaats van Israel zijn Hoe is dit mogelijk

  Plaats een reactie