fbpx
 • Ds. Kees Kant spreekt tijdens de Israël-Familiedag in Katwijk.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  “Ik zie dit als een voorbereiding op de komst van het Koninkrijk”

  11 maart 2016

   
  In april organiseren we weer vier gezellige Israël-Familiedagen. Op zaterdag 9 april zijn we in Katwijk, waar in de prachtige Nieuwe Kerk een gevarieerd programma plaatsvindt over de bijzondere tijd waarin we leven!

  We vroegen ds. Kees Kant, één van de sprekers tijdens deze Familiedag, naar wat deze tijd voor hèm zo bijzonder maakt.

  “De terugkeer van het Joodse volk naar het land van hun vaderen maakt deze tijd heel bijzonder. Zeker als we dit zien in het licht van de vele eeuwen achter ons. En die terugkeer zet zich door. Ik zie dit als een voorbereiding op de komst van het Koninkrijk. Tegelijkertijd wil ik ook  benadrukken dat onze verbondenheid met Israël niet enkel gebaseerd moet zijn op toekomstverwachting. Israël is en blijft Gods uitverkoren volk, Zijn oogappel, waarmee Hij de wereld heeft gezegend en zal zegenen. Alleen al die overtuiging moet voor ons voldoende zijn om Israël te steunen en met hen verbonden te zijn.”

  “Het is van groot belang dat een Bijbelse uitleg van onze verbondenheid met Israël overal gehoord wordt in onze kerken.”

  Waarom zouden mensen volgens u naar de Israël-Familiedag in Katwijk moeten komen?
  “De aversie en kritiek op Israël groeit. Ook binnen de kerken weten veel mensen niet goed raad met Israël. Daarom is het belangrijk om naar een Israël-Familiedag te gaan en elkaar te ontmoeten en toe te rusten. Het is van groot belang dat een Bijbelse uitleg van onze verbondenheid met Israël overal gehoord wordt in onze kerken. En dat we als christenen onze verbondenheid met Israël ook openlijk tonen.”

  Tijdens de Familiedag in Katwijk geeft u een Bijbelstudie. Waar gaat u het over hebben?
  “In de Bijbelstudie ga ik dieper in op de vele teksten die gaan over de terugkeer van het Joodse volk naar het land van hun vaderen. Het is heel opmerkelijk dat het thema van de terugkeer in zoveel Bijbelboeken van het Oude Testament voorkomt. Ook zal ik lijnen trekken naar het Nieuwe Testament waar ook over die terugkeer gesproken wordt. Alle Bijbelteksten zullen worden afgedrukt, zodat u die thuis nog eens rustig kunt nalezen.”