fbpx
 • Het nieuwe toeristeninformatiecentrum in Akko.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Toerisme naar het noorden

  Joanne Nihom - 4 april 2016

  Noord–, West–, Zuid– en Oost-Israël zijn een bezoek waard, dat weten u en ik. Toch, waarschijnlijk omdat ik er woon, is het noorden mijn paradepaardje. Wat is hier veel te zien, te bezoeken en vooral lekker te eten. Om alle bijzondere plekken nog meer te promoten werd afgelopen maand in de havenstad Akko een toeristisch centrum geopend.

  Alleen al het centrum, gevestigd in een oud historisch Ottomaans pand, is een bezoek waard. Als je heel stil bent, hoor je de oude muren van het pand hun verhalen fluisteren en dat te midden van de moderne techniek. Want op computerschermen in het pand worden films getoond om een goede indruk te geven van alles wat het noorden te bieden heeft.

  Michal Shiloah Gal-Nor, directeur van Stichting West Galilee Now, runt het centrum: ”Jaarlijks bezoeken zo’n 2,5 miljoen toeristen Akko, een prachtige, ook wel geheimzinnig aandoende stad met veel geschiedenis, kronkelende straatjes, een bazar en kleine en grotere restaurants. Vaak komen de toeristen niet verder dan Akko, terwijl er zo veel meer te zien is in het noorden, waar het culturele en artistieke aanbod groot is.

  Vanuit het centrum geven we informatie wat er verder nog te doen en bezichtigen is, we helpen bij het samenstellen van tours en verkopen een aantal lokale producten.”

  Dat dit prachtige, groene, noordelijk deel van Israël meer dan een bezoek waard is, heb ik u al vaker laten weten. Vooruit, ik doe het nog een keer.
  Bezoek de Arabische, Druzen en Joodse dorpen met hun koffiehuizen, restaurants, B&B’s, wijnmakerijen, galerijen, kaasboerderijen en café’s en ontmoet de lokale bevolking. Zoooo gezellig en zo de manier om Israël echt te leren keren.

  Leuk detail: de Engelse versie van het boek HotspOTs Israël is ook te koop in het centrum. De Nederlandse vindt u het IPC producten centrum.

  www.westgalil.org.il | Facebook

  Thema

  akkotoerisme

  Over de auteur