• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Jom Ha’atsmaoet

  Joanne Nihom - 11 mei 2016

  Vanavond, als de eerste ster aan de hemel verschijnt, is Jom Hazikaron voorbij. Met vuurwerk door het hele land begint dan Jom Ha’atsmaoet, de viering van de geboorte van de Staat Israël.

  Achtenzestig jaar geleden, op 5 Ijar 5708 -14/15 mei 1948, werd de Onafhankelijkheidsverklaring van Israël afgekondigd en de Staat gesticht. Die datum is nu een nationale feestdag met speciale gebeden en psalmen in de synagogen. Een dag waarop heel Israël aan de barbecue is, thuis, in het park of het bos.

  De overgang van herdenken naar feest vieren is groot. Heel groot. Maar het typeert de Israëliër. Optimistisch. Vertrouwen. Vooruit kijken en vooral realistisch.

  Over de auteur

  2 Reacties

  • Cynthia Voormeij -  18 april 2018 Dit alles is niet Torah/ van de Eeuwige/ YHVH/ Yahuah.
  • Hatice Betty -  15 mei 2016 God bless you Israel .! Mevrouw Joanne Nihom , heeft helemaal gelijk voor mij Israël ook zoals precies zij noemt . Ik wil wel nog toevoegen : Israël is mijn identiteit, mijn Verlangen , mijn doel . Israël is oog appel van God , waarheid , genade , beloofde van God .

  Plaats een reactie