fbpx
 • Een demonstratie van een BDS-beweging in Duitsland in 2012. Op het achterste bord komt de werkelijke doelstelling naar voren: "down, down Israel!" - Foto: Kate Ausburn
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Het CDA keert zich definitief tegen Israël

  15 juni 2016

  Column | Wie het CDA de afgelopen paar jaar een beetje in de gaten heeft gehouden weet dat de partij in de oppositierol de weg een beetje kwijt is. Het ontbreken van ideologische richting en houvast, in het bijzonder ten aanzien van de buitenlandse politiek, heeft de weg vrijgemaakt voor een fundamentele koerswijziging ten aanzien van Israël en de Palestijnen. Het is een voor het CDA historische draai, aangezien het niet langer buitenlandse politiek voert op basis van het Nederlands belang en solidariteit met die bondgenoten die voor dezelfde veiligheidsuitdagingen staan als Nederland zelf.

  Wilt u het volledige artikel van Esther Voet op Jalta.nl lezen? Klik hier

  Thema

  bds