fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Investeerders gezocht

  24 juni 2016

  Nieuwe huisvesting Israëlcentrum

  In september 2017 loopt het huurcontract af van het Israëlcentrum in Nijkerk. We zijn hier dan 25 jaar met dankbaarheid gehuisvest geweest. Een aantal jaren lopen we echter tegen de maximumcapaciteit van het pand en parkeerterrein aan. Het liefst zouden we een mogelijkheid hebben tot een permanente expositie en ook voldoende parkeergelegenheid.

  In Nijkerk hebben we een optie gekregen op een stuk grond waar gebouwd zou kunnen worden. Hiervoor heeft een architect ook al tekeningen gemaakt. Dit geeft ons dan de mogelijkheid om permanente exposities te houden en zal er ook voldoende parkeergelegenheid zijn.
  Daarnaast zal het nieuwe pand een nieuwe uitstraling en impuls geven aan het werk ten behoeve van Israël. Het terrein ligt, evenals het huidige pand, op een gunstige plaats qua bereikbaarheid en is zelfs wat beter bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Christenen voor Israël heeft altijd het beleid gehad om niet in onroerend goed te investeren. Donaties worden gegeven om aangewend te worden ten behoeve van het werk en de projecten van Christenen voor Israël. Daarom zijn wij geïnteresseerd met mensen in contact te komen die dit toekomstige pand voor ons willen financieren. De bedoeling is dat dit in een afzonderlijke stichting of vennootschap zal gebeuren. Christenen voor Israël en het Israël Producten Centrum treden dan slechts op als huurders voor een af te spreken huurperiode.

  Voor ons is het van belang dat de financiers genoegen nemen met een bescheiden rente, zodat de af te spreken huur matig zal kunnen zijn en Christenen voor Israël en het Israël Producten Centrum maximaal de aan hen toevertrouwde middelen kunnen inzetten voor land en volk van Israël.

  Als u financieel in staat bent om geheel of gedeeltelijk te participeren dan is het fijn als u op korte termijn contact met mij kunt opnemen.

  Roger van Oordt, directeur Christenen voor Israël

  rogervanoordt@ipc-nijkerk.nl, 033-2458824