Sluiten

Zoeken.

Jonge mensen verlangen naar vrede

Door Joanne Nihom - 

27 juni 2016

mqdefault - 2020-06-11T152541.234

YaLa, het internetforum op Facebook voor jongeren in het Midden-Oosten, gesponsord en gesteund door het Peres Instituut voor Vrede in Jaffo en het Yala NGO Instituut in Ramallah, vierde afgelopen week haar vijfjarig bestaan. Een succesvolle Facebook-pagina met bijna een miljoen volgers.

Jongeren uit landen als Israël, Koeweit, Syrië, Egypte, Pakistan, Jordanië en Afghanistan ontmoeten elkaar virtueel. YaLa betekent in het Arabisch en Ivriet ‘kom op’. Het is een podium voor jongeren om te praten over hun leven, gevoelens en gedachten. Over vandaag en morgen, over gelijkheid, veiligheid en rechtvaardigheid en hoe zij daar vorm aan willen geven.

Het vlaggenschip van YaLa is the YaLa Academy waar online trainingen worden gegeven op het gebied van onder andere leiderschap en journalistiek. Oud-parlementariër Uri Danor, namens het Peres Instituut, president van YaLa, was intensief betrokken bij het Israëlisch-Palestijns vredesproces.

“Al jarenlang wordt er gewerkt aan vrede, maar met weinig resultaat. De vraag is of de huidige politieke leiders ooit in staat zullen zijn rust te brengen in de regio. Daarom is het belangrijk tijd en energie te steken in de vorming van onze toekomstige leiders, de huidige jonge generatie Joden, Arabieren en Palestijnen. De politiek zal naar deze jonge mensen moeten gaan luisteren, er is al te veel tijd verspild”, aldus Danor.

Asma uit Soedan: “ … In Soedan krijg ik geen platform te spreken, dus creëer ik het zelf bij YaLa…”
Maroi uit Marokko: “ … We zijn jonge mensen die maar één ding willen en dat is leven in een wereld van vrede zonder grenzen, want we zijn een familie en willen vrij zijn om elkaar te ontmoeten … “

http://yalayl.org

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda