• Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Netanyahu Legt Abbas een vijf-stappen vredesplan voor

  Yochanan Visser - 21 juli 2016

  Terwijl alerte bewakers een terroristische zelfmoord aanslag op de tram in het centrum van Jeruzalem verijdelden afgelopen zondag, presenteerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een nieuw vijf-stappen vredesplan.

  De Israëlische leider richtte zich rechtstreeks tot de Palestijnse president Mahmoud Abbas door middel van een videoboodschap waarin hij zei dat hij had besloten om Abbas op deze manier te benaderen, omdat de Palestijnse leider weigert om hem te ontmoeten.

  Netanyahu vroeg Abbas waarom hij niet zijn naaste adviseur Sultan Abu al-Einein had ontslagen nadat, die onlangs (het Palestijnse publiek) had opgeroepen om de keel van elke Israëli door te snijden.

  Abu al-Einein
  Zoals Christenen voor Israël eerder rapporteerde, deed Abu al-Einein de oproep kort voor een Palestijns-Arabische terrorist een 13-jarige Amerikaanse Israëlisch meisje vermoordde in haar bed in de stad Kiryat Arba in de buurt van Hebron. “Als je me om mijn positie zou vragen, zou ik zeggen – op elke plaats waar u een Israëli ontmoet, snijd hem de keel door. Ook ik ben tegen gesprekken, onderhandelingen, vergaderingen en normalisering met de ‘Israëlische bezetting’ “, zei al-Einein tijdens een interview met de Palestijnse nieuwssite Donia al-Watan. Netanyahu riep Abbas om al-Einein te ontslaan, “omdat het bepleiten van genocide niet in overeenstemming is met de vrede.”

  Facebook
  De Israëlische leider vervolgde zijn boodschap aan de PA president door hem aan te spreken op een recent Facebook bericht van zijn Fatah partij dat de moord op 24 Israëlische burgers verheerlijkte. “Uw partij prees onlangs terroristen op Facebook, die 24 burgers, onschuldige Israëli’s in koelen bloede vermoordden”, zei Netanyahu.” Ik vraag u om de telefoon te pakken en de sociale media manager van uw partij te instrueren om te stoppen met het prijzen van massamoordenaars,” eiste Netanyahu. Hij voegde eraan toe: “Ontvankelijke kinderen lezen deze berichten. Ze moeten worden onderwezen in co-existentie, niet in haat. ”
  Netanyahu’s opmerkingen sloegen op een terroristische aanslag die in 1972 werd uitgevoerd door drie Japanse leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina die 24 passagiers vermoordden op de luchthaven Ben Gurion in Israël.

  Ontvankelijke kinderen lezen deze berichten. Ze moeten worden onderwezen in co-existentie, niet in haat

  De drie terroristen, Takeshi Okudaira, Yasuyuki Yasuda en Kozo Okamoto, gooiden handgranaten en schoten met automatische geweren op de wachtende passagiers. Acht Israëli’s en zestien buitenlanders werden daarbij gedood terwijl 70 andere passagiers gewond raakten. “De Fatah-beweging eert de zelfopofferende Japanse strijders (Fida’i), die de heroïsche operatie (dwz terreuraanval) op de luchthaven Ben Gurion in 1972 uitvoerden en niet minder dan 24 kolonisten in de hal van de luchthaven doodden”, luidde de Fatah verklaring op Facebook.

  Standbeeld
  Netanyahu gaf een derde voorbeeld van het aanzetten tot geweld en haat en het oorlogszuchtige gedrag van de Palestijnse Autoriteit. “Ten derde, volgende week zal de Palestijnse Autoriteit een monument voor Abu Sukar onthullen. Abu Sukar vermoordde 15 mensen door een koelkast gevuld met explosieven te detoneren in een drukke winkelstraat in centrum Jeruzalem”. “In plaats van het onthullen van een standbeeld voor een massamoordenaar, vraag ik u te overwegen om dat te doen ter ere van een voorvechter van co-existentie. Dit zal helpen om toekomstige generaties te onderwijzen over vrede in plaats van oorlog, en om mededogen boven geweld te prefereren. Het zal ook helpen om de Israëli’s te overtuigen dat ze een echte partner voor vrede hebben “, zei de Israëlische premier.

  Salarissen
  Netanyahu vroeg Abbas ook om de betalingen aan Palestijnse terroristen die Israëli’s vermoordden, te stoppen. “Ten vierde, de PLO betaalt momenteel een maandsalaris aan iedereen die Joden vermoordde. Dit geld biedt een directe stimulans om terroristische aanslagen te plegen. Ik vraag u te stoppen met het betalen van moordenaars en in plaats daarvan dit geld te gebruiken om co-existentie onderwijs te financieren en om tolerantie, niet terreur te onderwijzen, “zei Netanyahu.

  Vredesproces
  Tot slot riep hij de Palestijnse president op om weer deel te nemen aan de pogingen om te komen tot duurzame vrede. “Elke Israëlisch en Palestijnse kind verdient een leven van hoop, rust en kansen. Ik zal onvermoeibaar blijven ijveren voor vrede. Het is tijd dat u gaat deelnemen aan deze inspanning, ” zei Netanyahu tegen Abbas.

  De Palestijnse leider heeft nog niet op Netanyahu’s videoboodschap gereageerd. Hij is momenteel druk bezig om verzoening te bewerkstelligen met Hamas de Islamistische terroristische organisatie die de vernietiging van Israël nastreeft.

  Over de auteur

  12 Reacties

  • Jan -  16 augustus 2016 Deze reactie zal ook wel weer verwijderd worden, net als mijn vorige, omdat het niet past in het straatje van CVI. Zondagavond naar Zomergasten, Hedy d' Ancona met o.a. de documentaire van tegenlicht: de kolonisten van Hebron. Dat fragment gaf in een nutshell aan hoe fout Israel is in de benadering van de Palestijnen.
  • Heleen van der Leest -  15 augustus 2016 jammer dat Simon, Gerard en Rebecca alleen een voornaam gebruiken.
  • heleen van der leest -  15 augustus 2016 Een beetje eenzijdig verhaal. It is time for peace iinderdaad. Dat moet van 2 kanten komen. Israel mort Gaza niet langer bezet houden en de mensen daar onderdrukken en wegpesten net zoals in de Westbank trouwens. De andere mensen hebben net zo goed recht op een menswaardig bestaan. Het zijn neven;allebei familie van vader Abraham. Mensen daar in Gaza hebben maar een paar uur per dag water en electriciteit enz, Ze leven op de puinhopen. Er mag geen opbouwmateriaal het land in. En wat te denken van de steeds maar nieuwe uitbreiding van de illegale nederzettingen. Palestijnen moeten ook ergens wonen. Paletina bestaande uit de Gazastrook en de Westelijke Jordaano er is hen legaal toegewezen.
  • Rebecca -  26 juli 2016 Ik word moe en verdrietig van deze reacties. Israel is een vredelievend volk wat je helaas niet kan zeggen van alle vijanden die het altijd schijnt te hebben. G'd heeft dit land aan de joden beloofd. Het staat duidelijk in de Torah, het eerste en oudste boek van de wereld. Of mensen dat nu leuk vinden of niet. Daarnaast zijn joden zo welkom dan buiten Israel. Mensen zijn ze toch liever kwijt dan rijk. Wat zeur je dan dan zou je toch blij moeten zijn dat ze "opzouten" naar Israel. Plus zegt dit artikel niet genoeg!
  • Simon -  25 juli 2016 zien dat Toch is er meer hoop voor veel Palesteinen, dat ze in gaan zien dat de God van Israel hun enige hoop is maar voor onze kerken die Gods land willen verdelen is er in Gods Woord geen enkele hoop te vinden Simon kerkganger uit Zaamslag
  • gerard -  25 juli 2016 Beste gerrit, Het is duidelijk dat je de geschiedenis niet kent of half , palestijnen bestaan niet en zijn gewoon Arabieren , dan het volgende , Israël bezet geen gebied maar is gewoon bezig om hun eigen land te bewaken !tegen bloeddorstige Arabieren die maar 1 ding willen alle joden MOETEN dood , en dan nog wat ben je er wel eens geweest ?? Oh ja maak jij ook zo druk over Iran , Syrië IS , en alle andere Arabische landen waar moord en doodslag normaal is inclusief Turkije ?? Vergeet 1 ding niet Israël is de enige democratie in het midden oosten en oh ja ook nog God's oogappel !!!Dus denken na wat je roept en lees ook nog de verklaring van Balfour even door weet je gelijk hoe het zit , fijne middag
  • Vriend -  25 juli 2016 Dit is weer zo'n rookgordijn-verhaal. De titel klinkt goed, maar als je het leest, staat er nergens iets over vrede in. Alleen: de Palestijnen moeten dit en de Palestijnen moeten dat. Maar geen woord over het beëindigen van de bezetting, geen woord over een vrij en zelfstandig Palestina, Dus dit slaat helemaal niet op vrede, dit is alleen bedoeld om de Palestijnen definitief te onderwerpen en als tweederangsburgers te kunnen blijven beschouwen. Beschamend dat vrienden van Israel daar niet doorheen kijken!
  • Josh -  24 juli 2016 Beste Gerrit, Het is niet begrijpelijk dat Palestijnen overgaan tot moord. Er is geen Joodse bezttingmacht! Het is israelisch grond gebied Wat ze verdedigen. Vergeet niet dat als er een palestijn wordt gedood wat ik niet bemoedig maar wel dat deze een trachten een israeli te vermoorden.
  • willy -  24 juli 2016 Willen de Palestijnen wel vrede ? Ik denk het persoonlijk niet ! shalom
  • Gerrit -  24 juli 2016 Geen woord over al die onschuldige Palestijnen die door de Joodse bezettingsmacht dagelijks vermoord worden. Het is niet goed te praten, maar wel begrijpelijk dat sommige Palestijnen over gaan tot dezelfde terreur die Israel dagelijks hanteert.
  • J.E.Smulders vd.Toorn -  22 juli 2016 Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik het helemaal met Johan eens ben.
  • Johan van Beek -  21 juli 2016 Nam de NOS ook zulke berichten maar is op in de nieuwsbulletins....

  Plaats een reactie