fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Schooljaar ten einde voor Bnei Menashekinderen

  Marijke Terlouw - 23 juli 2016

  Het einde van het schooljaar is bijna over de hele wereld een geweldig moment. Een bekende rockzanger zong ooit: “Geen leraren meer, geen boeken meer” … althans, voor de komende twee maanden.

  De nieuwe Bnei Menashekinderen in Israël zijn precies zo. En gelukkig hebben ze genoeg leraren, mentors en decanen om hun eerste siyum (Hebreeuws voor ‘einde’) feestelijk in te luiden. Dat het feestelijk was, is op de foto’s uit Akko te zien. De gemeenschap van Bnei Menashe in Akko groeit. Ze krijgen steun van de plaatselijke garin torani, dat zijn jonge Israeli’s die de Bnei Menashe helpen hun weg te vinden bij bureaucratische zaken, ze helpen de schoolgaande kinderen, ze geven Hebreeuwse les en geven maaltijden en uitnodigingen voor Sjabbat en andere feestdagen.

  Om het einde van het schooljaar in te luiden, was er een echt mesibat siyum (eindfeest). Compleet met traditioneel dansoptreden en gevolgd door een boottrip door de haven van de oude stad.

  Over de auteur