fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Activiteiten

  Zomerexpo 2016: Actueel en inspirerend

  14 juli 2016

  Het thema voor de Zomertentoonstelling 2016 stond al van tevoren vast. Dit jaar staat Christenen voor Israël stil bij het 20-jarig jubileum van het project ‘Breng de Joden thuis’. Het thema van de expo zou hiermee te maken moeten hebben. Maar wie belangstelling wil wekken voor een verhaal wat al twintig jaar wordt verteld, moet van goeden huize komen!

  Om toch de aandacht te trekken van de achterban, werd eind vorig jaar besloten het thema ‘actueel en inspirerend’ te maken. De terugkeer van het Joodse volk naar het Beloofde Land is niet alleen een gebeurtenis uit het verre verleden, maar is ook iets wat nú gebeurt. Toen vonden nieuwe aanslagen in Parijs plaats. De Franse overheid publiceerde schokkende cijfers over Jodenhaat in het land van ‘gelijkheid, vrijheid en broederschap’. En het Joods Agentschap kwam met cijfers van de alija over het jaar 2015, waarbij Frankrijk op de eerste plaats prijkte. De terugkeer werd een onderwerp voor het Reformatorisch Dagblad, voor tijdschrift Elsevier en voor de NOS.

  Tot nu toe zijn de reacties louter positief. Chaim Divon, de Israëlische ambassadeur, noemde de expo ‘amazing’ bij de opening die hijzelf verrichtte. En Nefesh TV spreekt van een ‘fascinerende expositie’ (zie het videoverslag hierbij). Op 30 juni schreef een bezoekster: “Eén ding staat vast: God doet wat Hij belooft!” Korter kunnen wij niet onder woorden brengen waarop wij hoopten! “Indrukwekkend!”, schrijft een bezoekster uit Vlaanderen, “Plots voelde ik Gods aanwezigheid, Zijn grootsheid. Hij heeft alles in de hand, Hij laat zijn mensen niet los, al is alles soms overweldigend duister. Hij is het Licht!” En zo is het!