fbpx
 • Een overvolle Knessetsynagoge tijdens de ingebruikname van een nieuwe Thorarol in 2015. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Uitbreiding Knessetsynagoge

  6 oktober 2016

  Toen 50 jaar geleden het gebouw van de Israëlische Knesset in gebruik werd genomen, werd ook een ruimte in het gebouw gewijd als synagoge. Het gebruik van die synagoge door Knessetmedewerkers is zo gegroeid, dat het tijd is voor uitbreiding.

  De uitbreiding is een initiatief van Knessetlid Yuli Edelstein. Van de huidige 65 vierkante meter wordt de synagoge uitgebreid naar 100 vierkante meter. Bovendien wordt er een verplaatsbare wand geïnstalleerd tussen de synagoge en een nevenliggende zaal, zodat voor speciale gelegenheden ook de zaal bij de synagoge kan worden getrokken waardoor deze 230 vierkante meter wordt.

  Edelstein sprak zijn blijdschap uit over het uitbreidingsproject: “Het is verheugend en hartverwarmend met het oog op de profetie uit Jesaja: “Vergroot de plaats voor uw tent,
  laat men uw tentkleden wijd uitspannen” (Jesaja 54:2). Het aantal mensen dat de synagoge bezoekt is in de afgelopen jaren gegroeid. Als iemand die de synagoge bijna dagelijks bezoekt, heb ik dit met eigen ogen zien gebeuren. Het kan er erg druk zijn, want mensen willen binnen zijn en nemen geen genoegen met een plekje op de drempel.”

  Het uitbreidingsproject is inmiddels in volle gang. Naar verwachting wordt de uitgebreide Knessetsynagoge na de Hoge Feestdagen in gebruik genomen.