fbpx
 • Een van de Alyn-patiëntjes fietst een deel van de sponsortocht mee. - Foto: Alyn Ziekenhuis
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Fietsen

  Joanne Nihom - 18 november 2016

  Afgelopen week werd er niet alleen gelopen voor een goed doel, maar ook gefietst.

  Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend succesvol event: The Wheels of love, ten bate van het Alyn Hospital. Zo’n 550 fietsers uit alle delen van de wereld, onder wie 34 enthousiastelingen uit Nederland, gingen de uitdaging aan om vijf dagen in de Negev-woestijn te fietsen. Doel: geld bij elkaar te brengen voor de verzorging van lichamelijk beperkte kinderen in het Alyn Hospital te Jeruzalem.

  In dit bijzondere en unieke ziekenhuis worden alle Israëlische kinderen, ongeacht hun religie of etnische afkomst, met kennis en passie gerevalideerd. Co-existentie op zijn best. Een stukje vrede in een roerige regio. Een voorbeeld voor de rest van de wereld.

  Fietsers in de Negevwoestijn.

  Fietsers in de Negevwoestijn.


  De Wheels of love fietstocht begon dit jaar bij de Good Samaritan Inn, net onder Jeruzalem. Alle disciplines zoals on-road, challenge en off-road gingen daar tegelijk van start om via verschillende wegen de bergen (soms met 12% stijging) van de Negev en rond de Dode zee te bedwingen. Er werd gefietst langs de Zoutpilaar van de vrouw van Lot en zelfs de berg Massada op.

  Een van de patiëntjes uit het Alyn Ziekenhuis

  Een van de patiëntjes uit het Alyn Ziekenhuis

  Een van de middagen fietsten een aantal kinderen uit het ziekenhuis mee. Dat was een emotionele middag. Het geeft de kinderen een boost aan zelfvertrouwen. Even nemen ze deel aan ‘het gewone leven’”, aldus een van de deelnemers.

  “Het was dit keer een heftige tocht, vooral door de warmte, maar niets vergeleken met de prestaties die de kindertjes in Alyn dagelijks moeten leveren”.

  Interesse? De datum voor volgend jaar is al bekend: 29 oktober 2017. Meer weten over The Wheels of love of het ziekenhuis: www.alynride.org / info@alyn.nl

  Over de auteur