fbpx
 • Ondernemers ontmoeten elkaar tijdens de bijeenkomst van het ondernemersplatform. - Foto: CvI
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Ondernemers

  Verslag bijeenkomst ondernemersplatform in Nijkerk

  24 november 2016

  Ondernemersplatform Bouwen met Israël hield op 23 november zijn een bijeenkomst in Golden Tulip Ampt van Nijkerk. De ruim honderd aanwezigen ontmoetten elkaar hier en luisterden naar onder meer de nieuwe Israëlische ambassadeur in Nederland, Zijne excellentie Aviv Shir-On.

  Ambassadeur Aviv Shir-On aan het woord.

  Ambassadeur Aviv Shir-On aan het woord.

  De ambassadeur was graag ingegaan op de uitnodiging van het ondernemersplatform om de ondernemers van het platform te ontmoeten en sprak onder meer over het onrecht waarmee Israël wordt beschuldigd en over de goede relaties tussen Nederland en Israël en zijn missie om deze nauwer aan te halen. Eerder die middag was hij ontvangen op het Israëlcentrum in Nijkerk waar hij het werk van Christenen voor Israël bekeek en kennismaakte met de medewerkers en vrijwilligers.

  Ondernemers luisteren naar de ambassadeur.

  Ondernemers luisteren naar de ambassadeur.

  Beveiliging Joodse instellingen
  Twee medewerkers van het Puttense beveiligingsbedrijf Restment (op verzoek houden we hun identiteit anoniem) vertelden vervolgens iets over hun bedrijf en activiteiten. Een boeiend verhaal. Het bedrijf beveiligt onder meer schepen tegen piraten in de Golf van Aden en was betrokken bij spannende operaties.

  Onlangs was het bedrijf betrokken bij het moderniseren van de beveiligingsmaatregelen van de Joods-orthodoxe school het Cheider in Amsterdam. In goed overleg heeft het bedrijf nieuwe beveiligingscamera’s en een nieuw, kogelvrij hek rond de school geplaatst. Het feit dat dit nodig is in Nederland anno 2016 is natuurlijk zorgwekkend. Maar het is fijn dat iemand uit ons ondernemersplatform zijn talenten mag inzetten om de veiligheid van Joodse kinderen in Nederland te vergroten.

  Honorair consul
  Na de pauze nam Arjan Lont het woord. Hij vertelde over hoe hij zich al lange tijd mocht inspannen tot steun voor de het land en volk Israël en als kroon op zijn werk werd gevraagd om honorair consul te worden voor de staat Israël. Hij ervaart het als een bijzondere eer om als christen uit de volken dit verzoek van Israël te hebben gekregen.

  Arjan Lont vertelt over zijn functie als honorair consul.

  Arjan Lont vertelt over zijn functie als honorair consul.

  Als honorair consul vertegenwoordigt Lont de staat Israël in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Hij hoopt in deze functie bedrijven, instellingen, scholen en kerken te interesseren voor samenwerking met Israël.

  Afscheid
  Deze bijeenkomst was tevens gelegenheid voor coördinator Klaas Hoekstra en zijn vrouw Rietje en voor voorzitter Paul Baars om afscheid te nemen. Allen blijven betrokken bij het platform, maar leggen hun functie neer. Hartelijk werden deze bijzondere mensen bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren. Klaas zal nog wel nieuwe ondernemers blijven bezoeken.

  Afscheid van Klaas en Rietje Hoekstra en Paul Baars.

  Afscheid van Klaas en Rietje Hoekstra en Paul Baars.

  Als dank ontvingen zij een prachtig cadeau dat, zoals Ruud van Ginkel het verwoordde, vooruitwijst naar de profetie uit onder meer Jesaja waarin staat dat de volken hun zwaarden zullen omsmeden tot ploegscharen. Het was een metalen beeldje van een bloem, gesmeed uit de metalen restanten van door Hamas en andere terreurorganisaties op Israël afgevuurde raketten. Het geschenk werd dankbaar aanvaard.

  De lucht in
  Een prachtig feit bij dit afscheid was, dat de inzet op het behalen van 100 leden voor het ondernemersplatform deze bijeenkomst werd gevierd met de uitreiking van een symbolische cheque voor deze 100e deelnemer om een rondvlucht te krijgen boven Nederland.

  De nieuwe leden met hun cheque en de piloten/ondernemers die deze rondvlucht aanbieden.

  De nieuwe leden met hun cheque en de piloten/ondernemers die deze rondvlucht aanbieden.

  Omdat het ondernemersplatform maar liefst twee piloten met een eigen vliegtuig telt, werd ook een rondvlucht aan het 101e lid aangeboden, maar deze bedankte hartelijk. Hij bleef liever aan de grond. Daarom werd ook het 102e lid van het ondernemersplatform gelukkig verrast met deze bijzondere prijs. Piloten en ondernemers Ruud van Ginkel en Mark van Til zullen de nieuwe leden binnenkort een unieke kijk op Nederland geven.

  De bijeenkomst van het ondernemersplatform werd afgesloten met een maaltijd, waar de ondernemers elkaar in ontspannen en informele sfeer konden ontmoeten.

  Ondernemers ontmoeten elkaar tijdens de pauze.

  Ondernemers ontmoeten elkaar tijdens de pauze.

  Thema

  ondernemers