fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Geen categorie

  Shalom vanuit het koude Oekraine!

  Koen Carlier - 25 januari 2017

  We zijn dankbaar dat we de afgelopen dagen veel voedselpakketten persoonlijk mochten brengen naar eenzame ouderen die in afgelegen dorpjes wonen op het Oekraïense platteland.

  De situatie waarin je sommige ouderen aantreft is heel schrijnend. Ze leven in diepe armoede, eigenlijk in vreselijke omstandigheden. De huisjes zijn ijskoud en vervallen. De ijskoude wind waait zo door de kieren van hun huisjes! Maar de omaatjes zijn zo dankbaar voor ons bezoek en ons luisterend oor! Zij hebben nu gelukkig een voedzaam voedselpakket gekregen, genoeg tot eind februari. Speciaal tijdens deze winterperiode gaan we door om de ouderen te voorzien van voedselpakketten. Het is een moeilijk maar dankbaar werk, om tot troost te zijn voor Zijn Volk in de verstrooiing.

  Maar we hebben nu een groot probleem: met alle aanvragen uit heel Oekraine (inclusief het oorlogsgebied in het oosten van het land) hebben we tot eind april zesduizend voedselpakketten nodig. Maar voor meer dan 5.450 voedselpakketten moeten we nog geld ophalen!

  Eén voedselpakket kost 10 euro. Voor dat bedrag geef je aan een oudere in Oekraine een pakket met voedingswaren van 15 kilo. Het betekent soms echt het verschil tussen leven en dood. Het pakket bevat voedzame en gezonde ingrediënten die ze zelf niet kunnen betalen. Helpen jullie alsjeblieft mee? En bidden jullie ook voor de Joodse gemeenschap in Oekraine?

  Alvast hartelijk dank!

  Groetjes,
  Koen Carlier

  PS. Wil je zelf eens naar Oekraine komen om ons te helpen met inpakken en uitdelen van voedselpakketten? Dat kan, onze volgende werkreis is gepland van 17 tot 24 maart!

  Thema

  Over de auteur