Nieuws

Henk Binnendijk: ‘Ik ben er weer bij, jij ook?’

15 maart 2017

Van 19 tot en met 21 mei wordt er weer een Bijbelstudieweekend gehouden voor de leeftijdscategorie 20-45 jaar. De motor achter dit weekend is Henk Binnendijk. Lees hier zijn persoonlijke uitnodiging!

Shalom!

Het vierde Israël-jongerenweekend alweer. Nou ja, jongeren, we gaan tot 45 jaar. Op ons vorige weekend heb ik gezegd dat ik er dit jaar niet bij zou zijn. Ik wilde geen spreekbeurten aannemen, omdat ik een boek wilde schrijven. Maar dat boek is vlotter gegaan dan ik dacht. Dus zal ik er dit weekend weer helemaal bij zijn.

Maar niet alleen ik, ook Willem Glashouwer, Kees van Velzen en natuurlijk op zondagmorgen weer onze rabbijn Binyomin Jacobs. We gaan hem weer toezingen met ons weekendlied ‘God en God alleen’.

Het thema is: De God van Abraham, Izaäk en Israël. Abraham, die zijn enige zoon wilde offeren. Zoals de God van Abraham dat ook werkelijk deed. Izaäk die zich gewillig wilde laten offeren. Zoals de Zoon van God dat ook werkelijk deed. En Jakob, die Israël werd, Gods volk in wie God Zijn grote plan uitwerkt.

Maar het gaat niet alleen over Israël, het gaat ook over jou. We hebben driemaal een heel gezegend weekend gehad. Wij vertrouwen dat het ook dit jaar gezegend zal zijn door Gods aanwezigheid.

Ik zie er erg naar uit, ook omdat ik dan weer zoveel jonge bekenden mag ontmoeten. En ik er zo door gezegend word, om samen met jullie in Gods nabijheid te mogen zijn. Jij bent er, hè?

Henk Binnendijk