Sluiten

Zoeken.

Amerikaanse VN-ambassadeur neemt het op voor Israël

3 april 2017

Deze video is helaas niet meer beschikbaar.

De Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, sprak maandagavond 27 maart 2017 op de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) in Washington. Ze veroordeelde de VN en de recente anti-Israëlresoluties. “Jullie nemen niet meer onze belangrijkste democratische vriend in het Midden-Oosten te grazen door hem af te straffen,” zei ze.

Tijdens haar toespraak op 27 maart 2017 op de AIPAC-conferentie herhaalde de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, haar pro-Israëlstandpunt en verklaarde dat haar land ermee doorgaat Israël te steunen. “Iedereen die zegt dat je niets gedaan krijgt in de VN, moet weten dat er een nieuwe baas is aangetreden,” zei Haley.

De voormalige gouverneur van Zuid Carolina veroordeelde de recente VN-resoluties tegen Israël. “De dagen van het bekritiseren van Israël zijn voorbij,” voegde ze eraan toe. “Jullie nemen niet meer onze belangrijkste democratische vriend in het Midden-Oosten te grazen door hem af te straffen.”

Ook een opgenomen boodschap van premier Netanyahu werd afgespeeld tijdens de conferentie. Netanyahu begon zijn toespraak met het benadrukken van de sterke band tussen Israël en Amerika. Hij gaf aan dat beide landen zich ervan moesten verzekeren dat de militante islam verslagen wordt. “We hebben te maken met dezelfde vijanden en we verdedigen dezelfde waarden,” zei Netanyahu. “Dit zijn de dingen die Amerikanen en Israëli’s bij elkaar brengen, net zoals trouwens het zoeken naar vrede. Israëls hand en die van mij is in vrede uitgestoken naar al onze buren.”

Doneren
Abonneren
Agenda