fbpx
 • - Foto: Ido Biran
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  De mooiste momenten vastgelegd

  Joanne Nihom - 21 april 2017

  Slenteren in Tel Aviv. Ido Biran doet niets liever. Met zijn kleine camera struint hij door de stad. “Samen leggen we de mooiste momenten vast.”

  Na zijn legertijd studeerde Ido architectuur in Israël en studeerde en woonde daarna een aantal jaren in Amerika. “Weer terug in Israël werkte ik twee jaar voor een architectenbureau, maar dat voelde niet als mijn richting.” Fotograferen is zijn lust en zijn leven en behalve zijn hobby is het nu ook zijn ‘job’. “Ik fotografeer Tel Aviv. Dat wat je niet direct met het blote oog ziet. Het liefst vanaf daken van huizen, hotels of vervallen gebouwen.”

  Foto’s uit zijn enorme collectie zijn populair op diverse sociale netwerken en worden gebruikt door de gemeente, luchtvaartmaatschappij El Al en vele andere bedrijven en hij werkt ook in opdracht. Inmiddels zijn er ook magneten en posters met zijn werk en nog veel meer. Een van zijn bekendste foto’s is die van het Chocobanana ijsje. “Het is een nostalgische foto. Toen mijn ouders jong waren, bestond dit ijsje al. Zij zijn er mee opgegroeid en ik ook. En ook de huidige generatie kent de Chocobanana.”

  Samen met het Prima Hotel in Tel Aviv, dat ligt nog geen honderd meter van de zee, is Ido een nieuw project gestart. “We nodigen lokale kunstenaars uit te exposeren in het hotel, iedere drie maanden een ander. Met als hoofdthema uiteraard Tel Aviv.”

  Wordt vervolgd.

  Over de auteur