fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Stille tocht voor Israël in Rotterdam niet toegestaan

  13 april 2017

  Een stille tocht die Stichting Christenen voor Israël zaterdag in Rotterdam wilde organiseren is niet toegestaan. De politie zegt de veiligheid niet te kunnen garanderen.

  De stille tocht zou plaatsvinden als protest tegen een Palestijnse conferentie in concertzaal De Doelen. Deze conferentie is georganiseerd door het zogeheten Palestinian Return Center (PRC) wat volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) banden heeft met Hamas. Het CIDI vroeg burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, premier Rutte en minister van Binnenlandse Zaken Blok om de bijeenkomst te verbieden. Deze verzoeken werden allen afgewezen. De Stichting wilde de stille tocht lopen uit solidariteit voor het Joodse volk.

  Dit artikel verscheen eerder op rd.nl