fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Een beetje blijdschap geven

  Koen Carlier - 5 mei 2017

  Onder een stralend zonnetje hebben we op donderdag 4 mei 39 europallets gelost van een kleine vrachtwagen. De vrachtwagen reed 8 keer op en af naar de groothandel. Daar hadden ze gelukkig een sterke laadbrug, en daarna hebben we alles netjes met een palletwagen in de opslagruimte geplaatst!

  Zelfs tot mijn verbazing verliep alles vlot, vriendelijke chauffeur, laadbrug werkte naar behoren, geen pallets omgevallen en na controle van de producten en het aantal ook daar geen fouten! We hebben het vele malen anders meegemaakt in het verleden! En na heel wat onderhandelen hebben we de Jacobs koffie in de reclame kunnen kopen aan 1,50 euro in plaats van 2 euro!

   

  De winter lijkt nu definitief te zijn ‘vertrokken’ uit Oekraïne. Twee weken geleden moesten we nog pakken sneeuw verwerken en vele scholen in het oosten waren gesloten! Een busje was daar met een volle lading voedselpakketten, dat is gelukkig allemaal goed verlopen!

  Ook in de lente gaan we door met het inpakken en uitdelen. Van de in totaal 22.000 kilo voedingsproducten gaan we op dinsdag 9 mei met vrijwilligers uit Nederland, Duitsland, Italië, Ierland, Israël en lokale Oekraïners tweeduizend voedselpakketten maken! Een groot deel komt ten goede aan Joodse vluchtelingen in Kiev alsook aan Joden die uit Donetsk en omgeving gevlucht zijn en nu in Mariupol verblijven!

  Sedert begin dit jaar zijn alweer meer dan tachtig Oekraïense soldaten omgekomen in het oorlogsgeweld in het oosten en nog altijd blijven meer dan vierduizend Oekraïners vermist! Dankzij de actie ‘voedselpakketten Oekraïne’ zullen we in de nabije toekomst weer vele honderden gezinnen een beetje blijdschap geven!

   

  Thema

  Over de auteur