• - Foto: Sulamot
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Holland-Koor

  Holland-Koor zamelt geld in voor Sulamot

  15 mei 2017

  Vanaf december 2016 tot en met oktober 2018 (wanneer het Holland-Koor weer naar Israël gaat) zal er gecollecteerd worden voor het project Sulamot in Israël.

  Over Sulamot

  Sulamot betekent in het Hebreeuws zowel ‘ladder’ als ‘toonladder’. Het is een innovatief en inspirerend muziek-onderwijsprogramma voor kinderen van allerlei religieuze achtergronden en uit diverse geledingen van de Israëlische samenleving. Het programma is voor zowel Joodse, Arabische als christelijke kinderen met gedragsproblemen of een handicap.

  Het leerproces binnen Sulamot is gebaseerd op samen spelen: leren in groepsverband, samen oefenen, veel optreden, maar ook het consequent geven van persoonlijke aandacht aan kinderen binnen en buiten de groep.

  Sulamot richt zich met name op kinderen in de perifere gebieden en kansarme gemeenschappen met de minste middelen en de grootste behoeften. Wij geloven dat middels het oprichten van jeugdorkesten in achtergestelde gebieden door heel Israël, Sulamot in staat is om kinderen diverse waarden bij te brengen en daarnaast hun muzikale en sociale vaardigheden te helpen ontwikkelen. Maar bovenal brengt dit programma een gevoel van motivatie, trots, saamhorigheid en hoop in de families van de kinderen.

  Een uniek aspect van Sulamot is de samenwerking tussen de docenten van het muziekprogramma en de eenheid van het Israëlische leger, waarvan getalenteerde musici deel uit maken. Deze militairen oefenen zeer regelmatig met de kinderen van Sulamot.

  LEES MEER OVER SULAMOT (PDF)

  Thema