Holland-Koor

Holland-Koor zingt tijdens herdenking 100 jaar Balfourverklaring

31 mei 2017

Van 6-9 november 2017 zullen ruim 300 koorleden naar Londen afreizen voor een optreden in de Royal Alberthal. Het koor is uitgenodigd om op te treden tijdens een grote bijeenkomst op 7 november ter gelegenheid van de herdenking van de Balfourverklaring.

De Royal Albert Hall van buiten.

Het belooft een buitengewoon indrukwekkende bijeenkomst te worden met medewerking van o.a. het Londen Symphony Orchestra o.l.v. Jan Quintus Zwart.a

De Balfourverklaring werd op 2 november 1917 uitgevaardigd door de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Lord Arthur James Balfour aan Lord Rothschild, een leider van de Joodse gemeenschap in Groot-Brittannië. De verklaring vormt het eerste officiële document waarin de wereldmachten van die tijd hun voornemen uitspraken om de stichting van een Joodse staat in het Bijbelse land te ondersteunen.

Meer informatie over deze bijeenkomst is te vinden op: http://www.balfour100.org/

BEKIJK DE FLYER VAN DIT CONCERT

BEKIJK EEN INFORMATIEBROCHURE OVER DE BALFOURDECLARATIE