Tentoonstellingsnieuws

Officiële opening tentoonstelling

18 mei 2017

Onder grote belangstelling werd deze week de tentoonstelling ‘Jubeljaar in Jeruzalem’ officieel geopend door opperrabbijn Binyomin Jacobs en ambassadeur van de staat Israël Aviv Shir-On. De interactieve expositie gaat in op de bijzondere betekenis van de stad Jeruzalem, dat dit jaar viert dat het sinds vijftig jaar een ongedeelde stad is. Rabbijn Jacobs benadrukte dat Jeruzalem de eeuwige en onverdeelde hoofdstad van Israël is. Ambassadeur Shir-On hekelde de recente VN-resoluties waarin de band tussen het Joodse volk en Jeruzalem wordt ontkend. Beiden benadrukten het belang van Jeruzalem voor Israël, zowel spiritueel als politiek.

De zomertentoonstelling ‘Jubeljaar in Jeruzalem’ is nog tot en met 31 augustus gratis te bezoeken in het Israëlcentrum aan de Patroonstraat 1 in Nijkerk. De tentoonstelling is boeiend voor jong en oud, en elke dag (behalve zondag) geopend van 10 tot 16 uur.