• Kinderen tijdens een zomerkamp van ds. Naim Khoury.
Steun Israël

Zomerkampen in Bethlehem

Marijke Terlouw - 9 juni 2017

Het leven voor christenen in Bethlehem is vaak niet gemakkelijk. Er is sprake van hoge werkloosheidspercentages en armoede. Ds. Naim Khoury is al geruime tijd actief in Bethlehem in zijn gemeente. Daar predikt hij onder meer over Gods trouw aan Israël en het Joodse volk.

Zijn liefde voor Israël wordt hem in Bethlehem niet in dank afgenomen. Hij heeft tegenwerking, intimidatie en zelfs geweld ten opzichte van hem als persoon en tegen zijn gemeente. Toch gaat hij door met zijn belangrijke werk.
Onlangs ontvingen wij van hem een brief die wij graag met u delen:

Beste broeders en zusters,

Hartelijke groeten uit Bethlehem! We hopen en bidden dat het goed met u gaat, en dat u zoekt naar Zijn wil voor uw leven en naar het koninkrijk der hemelen. We zijn bezig met de voorbereidingen van onze zomeractiviteiten, nu het schooljaar ten einde loopt. We bidden en hopen dat we hier, net als vorig jaar, mee kunnen doorgaan. Laten we Zijn licht laten schijnen door Zijn wil te doen.

Vakantiebijbelschool voor kinderen

We verwachten ruim 200 kinderen. Elk kind krijgt te eten en te drinken, we knutselen samen, we huren busjes om hen op te halen en weer terug naar huis te brengen. We willen ook graag met hen gaan zwemmen, dus moeten we betalen voor toegang tot het zwembad.

Enkele van de activiteiten die we willen doen met de kinderen zijn: het uit het hoofd leren van verzen uit de Bijbel, Bijbelverhalen leren, zingen tijdens de activiteiten, bidden en knutselen. Kinderen die de Bijbelverzen uit hun hoofd kennen, krijgen hiervoor een leuk cadeautje.

Familiekamp

We willen graag voor de families in onze gemeente een tweedaags uitje organiseren. Daar komt veel bij kijken: we huren een bus om de kinderen en hun ouders mee te nemen naar een plaats in het noorden van het land. Daar logeren ze en krijgen ze de maaltijden voor tijdens hun verblijf. We zorgen voor een programma voor de volwassenen en voor de kinderen tijdens hun verblijf.

Voor de kinderen organiseren we spelletjes en activiteiten. We nemen ze mee voor een uitje naar de stad. Een groot gedeelte van het verblijf zal bestaan uit prediking, gebed, koor en zang en een tijd van toewijding. Er zal ook tijd zijn voor gesprek en het opbouwen van vriendschap. We organiseren ook een programma voor de jongeren.

We bidden voor voldoende fondsen om deze zomeractiviteiten te realiseren. Het zijn uitjes voor mensen die eigenlijk nooit ontspanning krijgen. Ze leven onder grote druk. Een paar dagen weg of gezellige activiteiten voor de kinderen werken dan als een bemoediging en aanmoediging om straks weer een nieuw seizoen tegemoet te treden.

Graag wil ik u oproepen om te bidden voor de noden die we hebben voor het komende zomerprogramma. Ik dank u voor uw betrokkenheid en uw steun aan onze dienst aan de Heere. Alles wat we doen is voor ons Here Jezus en Hij is al onze toewijding waard.

In Zijn dienst,
Elvira en ds. Naim Khoury

Helpt u ds. Khoury om deze zomeractiviteiten te organiseren? Doneer dan voor dit prachtige werk.

Over de auteur