• - Foto: Yossi Zwecker
Nieuws

Opera in Akko

Joanne Nihom - 10 juli 2017
Het is zomer! Bent u deze zomer in Israël? In een serie blogs van Joanne Nihom leest u van alles over wat er deze zomer in Israël valt te beleven. » lees alle blogs over ‘deze zomer in Israël’

Deze zomer in Israël en gek op opera, zorg dan dat u 3, 4 en 5 augustus in het schilderachtige romantische Akko verblijft. Een absolute must. Drie dagen lang is het feest met een veelheid aan beroemde, minder beroemde en speciaal voor dit festival geschreven opera’s.

Voor het vierde jaar is Werelderfgoedstad Akko drie dagen lang het middelpunt van de klassieke muziekwereld. De combinatie van muziek, originele producties en de magie van de oude stad zorgen voor een onvergetelijk festival. Een initiatief van de Israëlische opera, het Ministerie van Toerisme en filantroop Raya Strauss.

Een kleine greep uit het uitgebreide repertoire: Made in Israël, een eerbetoon aan de Israëlische zanger en tekstschrijver Arik Einstein, uitgevoerd door solisten van de Israëlische Opera en gastzanger Miki Gabrielov. Die Zauberflöte, in het Hebreeuws, en Giulio Cesare in Egitto – Julius Caesar in Egypte – een opera in drie aktes van Georg Friedrich Händel. Optredens van bekenden uit de operawereld zoals Ethan Schmeisser, Yaniv D’aor, Claire Meghnaghi, Alon Harari, Anat Czarny, Yair Polishook, Tal Berqman en Yoav Weiss.

http://www.israel-opera.co.il/eng/?CategoryID=817

Over de auteur