fbpx
 • Gert Jan Moed en Tal Bar Lev bij de expositie. De fiets waar zij bij staan was eens van prinses Beatrix. - Foto: Bloomfield Museum
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Fietsexpositie in Jeruzalem

  Joanne Nihom - 18 augustus 2017
  Het is zomer! Bent u deze zomer in Israël? In een serie blogs van Joanne Nihom leest u van alles over wat er deze zomer in Israël valt te beleven. » lees alle blogs over ‘deze zomer in Israël’

  Bent u in Jeruzalem, heeft u even geen zin in de zon en mist u uw Nederlandse fiets best wel, neem dan een kijkje in het Bloomfield Science Museum waar de tentoonstelling ‘200 Jaar fiets’ plaatsvindt.

  De tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij samenwerking met het grootste fietsmuseum ter wereld, het Nationaal Fietsmuseum Velorama uit Nijmegen. Dit Nederlandse museum heeft een collectie historische fietsen aan Jeruzalem uitgeleend.

  “Het was een prima samenwerking. Voor de voorbereidingen ben ik een aantal malen in Israël geweest en voor de opening was ik er vier weken om te helpen met de opbouw”, vertelt voorzitter Gert Jan Moed van het Nijmeegse museum.

  “Wat me steeds opviel was hoe hard de mensen aan de tentoonstelling werkten. Zo gedreven. Ik heb in mijn functie de hele wereld over gereisd en geholpen bij tentoonstellingen, Israël is echt een positieve uitzondering. Ook de onderlinge band tussen Arabieren, Christenen en Joden. Indrukwekkend en zo anders dan we altijd in het nieuws lezen.”

  Het Nijmeegse museum heeft zesendertig fietsen uitgeleend en 120 kleine fietsattributen, zoals lampjes etc. De tentoonstelling bestaat uit tientallen videoclips, historische en hedendaagse fietsen, grafieken en nog veel meer. Kinderen kunnen mee naar de tentoonstelling, want ook voor hen zijn er veel attracties. De tentoonstelling is te zien tot en met 3 mei 2018.

  » Meer informatie op mada.org.il  

  Over de auteur