Gebedskalender

Gebedskalender augustus-september 2017

3 augustus 2017

Shalom,

Het valt u waarschijnlijk op dat ‘Israël’ anders wordt beschreven in de gebedskalender dan in allerlei seculiere uitgaven. Dit komt omdat de gebedspunten voor Israël afgestemd zijn op de Bijbel en dus niet op iets wat aangepast wordt aan de geest van de tijd, zoals een politiek partijprogramma of een ethische handleiding. Als christenen mogen we ons laten inspireren door de Bijbel, Jezus navolgen en het Joodse volk liefhebben, iets waar de meeste mensen niets (meer) van willen weten.

Dat de Here Jezus is voortgekomen uit het Joodse volk en het herstelde land Israël bestemd is voor het Joodse volk, zijn gebeurtenissen die van essentieel belang zijn om de boodschap van de Bijbel te kunnen begrijpen. Ook laat het ons zien: ‘Jezus is niet los verkrijgbaar; Hij en Zijn volk horen onlosmakelijk bij elkaar. Als je in Hem gelooft, krijg je het volk erbij!’ Wie Jezus navolgt leeft in een andere wereld, wie Israël liefheeft en voor hen bidt ook. Dit is leven zoals God het bedoeld heeft.

Pieter Bénard,
Gebedscoördinator

Bekijk de gebedskalender voor de maanden juni en juli 2017:

Thema