fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Gratis en voor niks in Tel Aviv

  Joanne Nihom - 11 augustus 2017
  Het is zomer! Bent u deze zomer in Israël? In een serie blogs van Joanne Nihom leest u van alles over wat er deze zomer in Israël valt te beleven. » lees alle blogs over ‘deze zomer in Israël’

  Nog een aantal leuke ideeën voor een gratis dagje Tel Aviv.

  Tel Aviv, de stad die nooit slaapt. Ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd vanwege het grote aantal witte Bauhaus-gebouwen. In 2003 verklaarde UNESCO Tel Aviv’s Witte stad als Cultureel Werelderfgoed. Om ‘Bauhaus’ te zien wandelt u over de Rothschild Boulevard, door de Dizengoffstraat, Bialikstraat en door de gerenoveerde buurt Neve Tzedek.

  Wandelt u liever met een ervaren gids, dan biedt de gemeente Tel Aviv een aantal gratis wandeltours aan. Ze zijn in het Engels en u hoeft zich er niet van te voren voor op te geven. Zorg wel dat u op tijd bent.

  • De ‘Witte Stad’ toer: Iedere zaterdag om 11.00 uur, ontmoetingspunt Rothschildstraat 46 (hoek Shadalstraat).
  • Een toer door Jaffo, iedere woensdag om 09.30 uur. Ontmoetingspunt: de Kloktoren in het centrum van Jaffa.
  • Een toer over de campus van Tel Aviv. Iedere maandag om 11 uur (behalve op Joodse feestdagen). Ontmoetingspunt: Dyonon boekwinkel op de campus bij de ingang (hoek Haim Levanon & Einstein).

  Het vrijwilligersprogramma Tel Aviv Greeters biedt ook gratis wandelingen aan: onder leiding van lokale burgers. Een leuke ervaring en het is bijzonder om de stad te zien door de ogen van een ‘local’. Deze wandeling moet u wel reserveren, en zeker drie weken van te voren.

  ‘De Dizengoff’ is een van populairste straten in Tel Aviv. Leuke winkels, lekkere restaurants en heel veel mensen. Ga lekker op een van de bankjes zitten en geniet van iedereen die langs loopt. Iedere donderdag van 16.00 – 23.00 uur tonen grafische- en modeontwerpers bij de grote fontein hun ontwerpen. Iedere dinsdag en vrijdag is er een vlooienmarkt.

  Over de auteur