Sluiten

Zoeken.

Video: Israëlische Arabieren staan op voor de waarheid over Israël

26 oktober 2017

F120315MA011-1024x576

Ondanks een overdosis aan berichtgeving over Israël circuleren er hardnekkige onwaarheden over de Joodse staat die worden gevoed door Palestijnse propaganda en die worden overgenomen door een deel van de buitenlandse media.

Gelukkig zijn er moedige Arabieren die opstaan voor de waarheid, zoals Musab Hassan Yousef de ‘zoon van Hamas’ of ‘Groene Prins’ die opgroeide in Ramallah als de zoon van de spirituele leider van Hamas, Hassan Youssef.

Yousef verbijsterde onlangs de VN Mensenrechten Raad (UNHRC) toen hij tijdens een vergadering van de UNHRC in Genève het woord vroeg en de ongezouten waarheid zei over het Palestijnse leiderschap.

Zijn optreden zorgde voor opschudding onder de Palestijnse en Arabische gedelegeerden in de UNHRC en de video van zijn getuigenis bereikte miljoenen mensen over de hele wereld.

Een artikel dat ik erover schreef kreeg bijvoorbeeld meer dan 43.000 reacties op de Facebookpagina van de Amerikaanse nieuwssite Western Journalism.

Andere in Israël woonachtige Arabieren werden klaarblijkelijk geïnspireerd door Yousef’s eerlijkheid en moed en besloten nu ook om de publiciteit te zoeken over hun opvattingen over Israël.

Bijvoorbeeld de jonge Arabische Israëlische vrouw die venijnig uitviel tegen een talkshowpresentator die haar iets vroeg over apartheid in Israël:

“Nee, er is geen apartheid in de staat Israël”, antwoordde de vrouw op de vraag of er institutionele rassendiscriminatie bestaat in Israël.

“Iedereen die zo denkt moet zich schamen”, vervolgde zij.

“Je leeft in dit land en geniet van de volle voordelen van het burgerschap. Je bent vrij te werken, studeren, of je zelf uit te drukken wat je maar wilt,” aldus de Arabische vrouw.

“Je leidt en onderwijst de volgende generatie in een staat die je respecteert. Kijk naar Syrië en Irak en rest van de Arabische landen. Wat hebben zij gedaan voor het welzijn van hun volk”, vervolgde de vrouw.

Op de vraag wat Israël dan wel is antwoordde ze: “Israël is een democratisch land zoals beschreven is in de onafhankelijkheidsverklaring van de staat en het heeft minderheden zoals moslims en Druzen”.

Een andere jonge Israëlische Arabier, Mahdi Satri die in Tel Aviv woont, trad ook naar buiten over zijn opvatting omtrent de situatie voor Arabieren in Israël.

“Ik heb een boodschap voor iedere natie in de wereld en het Palestijnse volk”, begon Satri zijn ruim vijf minuten durende monoloog.

“Israël haat geen Arabieren. Ik weet dit uit eerste hand omdat ik Arabier en moslim ben”, zei Satri.

Hij legde vervolgens uit dat de Arabieren in Israël dezelfde rechten hebben als Joden en zei dat de Joodse staat vrede wil.

Als bewijs voor deze stelling droeg Satri vervolgens de vredesakkoorden met Jordanië en Egypte aan en zei dat Israël nu ambassades in die landen heeft.

Vervolgens zei hij dat Palestijnse Arabieren inderdaad onder bezetting leven; die van Hamas, aldus de jonge Arabische zionist.

“Mijn familie in Gaza leeft onder een bezetting, niet de CNN of BBC-bezetting maar de echte bezetting, die van Hamas”, vervolgde Satri die eraan toevoegde dat toen Hamas de macht gewelddadig overnam in Gaza honderden kinderen werden gedood.

“Wij kunnen niet onderhandelen over vrede met terroristen”, zei Satri vervolgens terwijl hij wees op de ophitsing en haateducatie in de Palestijnse maatschappij.

Het grootste probleem is de weigering om Israël te erkennen en het bestaan van Hamas dat de dood honderden zo niet duizenden Joden en anderen op haar geweten heeft legde Satri uit.

“Hamas kan het Palestijnse volk niet controleren”, aldus Satri.

Hamas heeft het Palestijnse volk gehersenspoeld, aldus Satri die vervolgens zei dat Israel het licht van de hoop vertegenwoordigt en altijd vrede nastreeft met goede mensen

Daarna vertoonde de jonge Arabier een Israëlische vlag terwijl hij uitriep “Am Israel Chai”, het volk van Israel leeft!

De meest opmerkelijke en hilarische video die deze zomer werd gepubliceerd over dit onderwerp werd gemaakt op de campus van de Columbia Universiteit in de V.S.

Een Israëlische jood neemt aanstoot aan een ‘nationalistische expositie’ over Israël die volledig wordt bemand door Israëlische Arabieren.

Nadat de Israëlische jood uitlegt hoe hij zich schaamt voor die expositie dient een van de Arabieren hem van repliek.

“Ik ben erg trots op mijn land”, zegt de Arabier terwijl hij uitlegt dat hij binnenkort zal gaan dienen in de IDF.

Vervolgens neemt een andere Israëlische Arabier het woord en vertelt de jood dat Israël het beste land ter wereld is. “En ik zeg je dit als een Israëlische Arabier, OK?” voegde de man eraan toe.

“Het is beschamend om te zien dat een jood zo praat over de staat Israël,” zegt de Arabier terwijl hij herhaalt dat het beschamend is dat de jood zo spreekt over het enige land in de wereld dat joden hebben.

“Je zou dat land moeten beschermen maar in plaats daarvan ben je bezig om haar te vernietigen”, voegde de Arabier de Jood toe terwijl die zich verdedigde door te wijzen op het propaganda gehalte van de Arabische demonstratie op de campus van Columbia Universiteit.

De echte propaganda vindt aan de overkant plaats, waar op dat moment een anti-Israel demonstratie gaande was, aldus de Arabieren die zich niet lieten vermurwen en zeiden dat de anti-Israel demonstratie de leugen vertegenwoordigde en hun optreden de waarheid.

Doneren
Abonneren
Agenda