fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Steun Israël

  Voedselpakketten voor Chanoeka

  Koen Carlier - 12 december 2017

  Shalom vrienden,

  Onze winter voedselpakkettenactie voor deze winter is in volle gang. Gisteren hebben we met vrijwilligers uit Nederland, Duitsland en plaatselijke Oekraïeners, onder wie vluchtelingen uit de conflictzone in Oost-Oekraïne en Zvi Ronen, een gepensioneerde arts uit Israël, tweeduizend voedselpakketten ingepakt. Deze zullen we in de loop van deze week uitdelen onder Joden en Holocaustoverlevenden in Oekraïne.

  Nu vanavond Chanoeka begint, hopen we dat deze voedselpakketten hen tot troost mogen zijn in deze zorgelijke tijden in Oekraïne. Niet alleen het voortslepende conflict in het Oosten, maar ook de koude winter die weer is begonnen maken het voor velen een moeilijke tijd.

  We hebben voor komende winter aanvragen van Joodse gemeenschappen voor meer dan achtduizend voedselpakketten. Maar we hebben nog niet alle middelen om deze pakketten te kunnen bekostigen. Alleen al vanuit het conflictgebied hebben we aanvragen voor 1500 voedselpakketten. Deze week zullen hiervan de eerste 550 pakketten worden uitgedeeld, samen met een brochure waarin we de Joden in Oost-Oekraïne uitleggen hoe we hen kunnen helpen om alija te maken (terug te keren naar Israël).

  Een voedselpakket kost tien euro en bevat 1 kilo rijst, 2 kilo macaroni, 1 kilo suiker, 1 kilo bloem, 1 liter bakolie, 1 kilo boekweitmail, 1,5 kilo havermout, een blikje vis, thee, koffie, grutten, erwten en ananas.

  logo breng de joden thuisSteun de voedselpakkettenactie. Voor 10 euro sponsort u één voedselpakket waarmee arme Joden in Oekraïne in deze koude winter geholpen zijn.

  Over de auteur