fbpx
 • PA-voorzitter Mahmoud Abbas. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Abbas dreigt: de PA zal terugslaan

  Yochanan Visser - 16 januari 2018

  Op 18 december 2017 verscheen op deze website een artikel met de titel Abbas trekt schaapskleren uit over Jeruzalem. Nauwelijks een maand later liet de Palestijnse leider zien dat hij niets veranderd is sinds hij als PLO-leider in Rusland promoveerde op het antisemitische proefschrift Het andere gezichtspunt: De geheime connectie tussen nazisme en het zionistische leiderschap.

  Twee jaar na de publicatie van zijn thesis in 1982 verscheen het eerste boek van de huidige PA-voorzitter dat dezelfde titel droeg en was gebaseerd op geschriften van Adolf Eichmann de architect van de Shoah, de systematische uitroeiing van zes miljoen Joden door Adolf Hitler’s nazi-Duitsland.

  Het boek dat nooit uit het Arabisch is vertaald, beschreef een sinister plot tussen het Naziregime en het Zionistische leiderschap dat tot doel had om de Joden uit Europa naar ‘Palestina’ te laten emigreren en zo de stichting van een Joods thuisland te stimuleren. De Zionistische leiders zouden opzettelijk pogingen om Joden te redden uit de klauwen van Eichmann en co hebben verijdeld en anti-semitisme in Europa hebben aangewakkerd om zo alija naar Israёl te bevorderen en om daarmee de Palestijnse Arabieren te beroven van hun ‘vaderland’.

  “De Nederlandse marine zou zijn gevraagd om de Europese Joden naar Israёl te verschepen om zo de Europese belangen te beschermen, beweerde Abbas met een stalen gezicht.”

  Hierbij dient te worden aangetekend dat veel Palestijnse Arabieren naar ‘Palestina’ emigreerden onder invloed van de Joodse alija, een feit dat gestaafd wordt door bevolkingsregisters uit de tijd van de Britse overheersing van het gebied.

  De thesis en Abbas’ boek waren niet gebaseerd op wetenschappelijk materiaal of onderzoek maar op zijn eigen fantasiёn en gedachtenkronkels. De boodschap was echter duidelijk: De zionisten waren geen haar beter dan de nazi’s en werden later geholpen door de geallieerden om een kolonistisch project in ‘Palestina’ op te zetten.

  Abbas suggereerde in het boek ook dat het aantal slachtoffers van de Shoah veel lager was dan zes miljoen en beweerde dat niemand het getal van zes miljoen kon verifiёren.

  Samenzweringstheorie

  Op maandagavond bleek dat de huidige PA-baas niet alleen zijn ‘schaapskleren’ heeft uitgetrokken maar ook nog altijd de antisemitische duivel in zich heeft, zoals de gematigd linkse Israёlische politicus Nachman Shai het uitdrukte.

  Een woedende Abbas betrok zelfs Nederland in een nieuwe antisemitische samenzweringstheorie tijdens een toespraak voor het centrale comité van de PLO dat in een spoedzitting bijeen was gekomen om de nieuwe Amerikaanse politiek vis á vis Jeruzalem en het Palestijns-Israёlische conflict te bespreken.
  De Nederlandse marine zou zijn gevraagd om de Europese Joden naar Israёl te verschepen om zo de Europese belangen te beschermen, beweerde Abbas met een stalen gezicht.

  De bijna 83-jarige Palestijnse leider zei opnieuw dat Israёl een Europees en Amerikaans “koloniaal project” was en dat de Joden “geen enkele connectie” met hun historische thuisland hebben. De Palestijnse leider gedroeg zich vervolgens als een muis die een olifant uitdaagt en noemde de beslissing van president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israёl een klap in het gezicht van de Palestijnse Arabieren. De PA zal terugslaan kondigde Abbas aan.

  Jeruzalem

  “Wij nemen van niemand orders,” brieste Abbas en voorspelde dat Trump’s ‘deal van de eeuw’ zou veranderen in de “klap in het gezicht van de eeuw”. Hij vervloekte Trump vervolgens op typisch Arabische wijze door hem de vernietiging van zijn eigen huis toe te wensen.
  “De status van Jeruzalem is als die van Mekka,” aldus de PA-leider die eraan toevoegde dat niets belangrijker is dan Jeruzalem, maar hij maakte niet duidelijk waarop hij die conclusie baseerde.

  Jeruzalem werd door moslims oorspronkelijk aangeduid als Bayt al-Maqdis een naam die een vertaling van het Hebreeuwse Beet HaMikdasj is, in het Nederlands ‘de Tempel’. Het feit dat moslims bijna dertienhonderd jaar geleden op de ruines van de Joodse Tempel twee heiligdommen bouwden als een provocatie die gericht was tegen het christendom liet Abbas buiten beschouwing.

  De teksten op de muren van de Rotskoepel op de Tempelberg zijn de stille getuigen van dit historische feit. Die teksten beschrijven de anti-Byzantijnse houding van de Umayyadendynastie.

  De Palestijnse leider herhaalde ook zijn eis aan de Britse regering om de zogenaamde Balfourverklaring van 1917 in te trekken of te veroordelen. Die verklaring van de toenmalige Britse minister van Buitenlandse Zaken beloofde de oprichting van een Joods Nationaal Tehuis in Israёl dat toen nog een deel van het Ottomaanse rijk was en vormde later de basis van de zogenaamde San-Remo verklaring, de internationale wet die de oprichting van een Joods Natianaal Tehuis in het Britse mandaatgebied Palestina regelde.

  Als boetedoening voor deze ‘zonde’ moet de Britse regering nu een Palestijnse staat in Judea en Samaria erkennen eiste Abbas.

  Oslo ten einde

  Aan het eind van zijn tirade tegen Israёl en de VS kondigde Abbas aan dat voor de PA de Oslo-akkoorden van 1993 en 1995 nu dood waren. “Ik zeg: er is geen Oslo”, zei Abbas. “Israel beёindigde Oslo” beweerde de PA-leider die tevens een “nieuwe opstand” aankondigde en een reeks recente terreuraanslagen op Israёlische Joden prees.

  Zijn laatste opmerkingen dient men serieus te nemen.

  Sinds Trump op 6 december vorig jaar aankondigde dat de VS Jeruzalem erkennen als Israёl’s hoofdstad is het aantal terreurincidenten verdrievoudigd, maakte de Israёlische veiligheidsdienst Shin Beth bekend op zondag.

  De PA werkt verder aan een alternatief voor de huidige status quo die sinds de Oslo-akkoorden bestaat en wil dat de EU de rol van de VS als bemiddelaar in het conflict met Israёl op zich neemt.

  Over de auteur