fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Een gezegend jaar

  Joanne Nihom - 2 januari 2018

  2017
  Een jaar van veel en weinig,
  van kabaal en rust,
  van verdriet en vreugde,
  van verwarring,
  van pijn,
  van onmacht,
  van kleine blijde gebeurtenissen,
  van grote tragedies.

  2017, waarin het fake news zo gewoon werd.

  Een Nederlandse vriend vroeg me afgelopen week of ik Kerstmis vier. Ik legde hem uit dat ons lichtfeest Chanoeka is. Dat Kerst wordt gevierd, en heel uitbundig, door de christelijke Arabieren in het land. Dat het in onze Arabische buurdorpen één groot feest is. Lichtgevende herten, kerstbomen en kerstballen. De huizen, pleinen en straten zijn uitbundig en vrolijk versierd. Hij reageerde verbaasd en zei: “… dat dat zomaar kan in Israël …”

  In Haifa werden de afgelopen weken Kerstmis en Chanoeka samen gevierd. Joden, christelijke Arabieren en moslims maakten er een feest van. Geen fake news! Moge 2018 een jaar worden van elkaar respecteren, elkaar begrijpen en naar elkaar luisteren. Moge 2018 een jaar worden van ‘samen’, van vrede!

  Ik wens u een gezegend en gezond jaar toe.

  Thema

  coexistentie

  Over de auteur