fbpx
 • De omstandigheden waarin Holocaust-overlevenden in Oekraïne moeten leven, zijn soms mensonterend. We mogen met jullie steun troost en hulp geven!
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Geen categorie

  Noodactie in verband met extreme kou in Oekraïne

  Koen Carlier - 25 januari 2018

   

  Shalom vanuit het koude Oekraïne!

  Het is hier steenkoud in Oekraïne! Gisteren was het maar liefst -19 graden. Dat maakt de ritten lang en vermoeiend.

  We zijn dankbaar dat we de afgelopen dagen veel voedselpakketten persoonlijk mochten brengen naar eenzame ouderen die in afgelegen dorpjes wonen op het Oekraïense platteland.

  De situatie waarin je sommige ouderen aantreft is heel schrijnend. Ze leven in diepe armoede, eigenlijk in vreselijke omstandigheden. De huisjes zijn koud en vervallen. De ijskoude wind waait zo door de kieren van hun huisjes!

  Kijk eens hoe blij deze lieve oma is! Een voedselpakket biedt hen dat extraatje dat ze hard nodig hebben om de winter te overleven.

  Maar de omaatjes zijn zo dankbaar voor ons bezoek en ons luisterend oor. Zij hebben nu gelukkig een voedzaam voedselpakket gekregen, genoeg tot eind februari.

  Onze medewerkster Nataliya brengt een voedselpakket langs bij een Holocaust-overlevende in Oekraine.

  Speciaal tijdens deze winterperiode gaan we door om de ouderen te voorzien van voedselpakketten. Het is een moeilijk maar dankbaar werk, om tot troost te zijn voor Zijn Volk in de verstrooiing.

  Maar we hebben acuut een groot probleem: met alle aanvragen uit heel Oekraïne (inclusief het oorlogsgebied in het oosten van het land) hebben we tot eind april zesduizend voedselpakketten nodig. Maar voor meer dan 5.450 voedselpakketten moeten we nog geld ophalen.

  De omstandigheden waarin Holocaust-overlevenden in Oekraïne moeten leven, zijn soms mensonterend. We mogen met jullie steun troost en hulp geven!

  Eén voedselpakket kost 10 euro. Voor dat bedrag geef je aan een oudere in Oekraïne een pakket met voedingswaren van 11 kilo. Het betekent soms echt het verschil tussen leven en dood. Het pakket bevat voedzame en gezonde ingrediënten die ze zelf niet kunnen betalen.

  Helpen jullie alsjeblieft mee? Online doneren voor de voedselpakkettenactie kan door op deze link te klikken. 

  En bidden jullie ook voor de Joodse gemeenschap in Oekraïne?

  Alvast hartelijk dank!
  Hartelijke groet namens ons hele team,

  Koen Carlier
  Christenen voor Israël in Oekraïne

  PS. Wil je zelf eens naar Oekraïne komen om ons te helpen met inpakken en uitdelen van voedselpakketten? Dat kan, onze volgende werkreis is gepland van 17 tot 24 maart! (stuur daarvoor een mailtje naar vanderhoff@cvi.nl)

   

  Thema

  Over de auteur