fbpx
 • Joep aan de finish van de marathon van Tel Aviv.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Marathon Tel Aviv

  Joanne Nihom - 26 februari 2018

  Afgelopen week ontving ik een WhatsApp van goede vrienden die nog nooit in Israël zijn geweest: “Het moet er eens van komen. Wat dacht je van een weekje in mei, komt je dat uit? Een vraag: kan je ons helpen met het zoeken naar een veilig hotel?” Eh, was mijn reactie, een veilig hotel, alle hotels in het land zijn veilig! Waarop ik een smiley terugkreeg met: “Haha, het wordt de reis van het ‘kraken’ van onze vooroordelen.”

  Het is helaas nog steeds zo. Het imago van Israël: een oorlogvoerend onveilig land. De enige manier om te zien hoe het in werkelijkheid is, is hier een paar dagen te zijn en tot het besef komen dat het grootste gedeelte van de media in de wereld het nieuws continu manipuleert. Dat geldt overigens niet voor Christenen voor Israël.

  Of als een bezoek aan het land er even niet in zit: lezen over wat er wel gebeurt in Israël. Zoals afgelopen vrijdag toen de Tel Aviv Samsung Marathon 2018 plaatsvond. Voor oud-Nederlander Joep Duinmaijer was het zijn vijfde marathon. Hij kan er alleen maar in superlatieven over vertellen. “Super weer, een fantastische sfeer, heel goed geregeld, een geweldige route, veel toeschouwers, wat een feest. Ik heb het rustig aangedaan en genoten van de sfeer. Het is zo bijzonder om met duizenden anderen door Tel Aviv te rennen, de route gaat ook door mooie gedeeltes van de stad, zoals Yaffo, Sarona en Tayelet … ” Joep zijn tijd: 3 uur en 56 minuten.

  Nog wat andere getallen die er niet om liegen. Een recordaantal van 40.000 deelnemers, waaronder 2.500 uit het buitenland. 150.000 toeschouwers juichten de deelnemers vanaf de zijlijn toe en tenslotte, waar het toch allemaal om ging: Ernest Kebenei uit Kenia won de marathon met een tijd van 2:19:53.

  Over de auteur