Holland-Koor

Nederland feliciteert Israël met haar 70-jarig jubileum

1 februari 2018

Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) vindt er een groots felicitatieconcert plaats in de Grote Kerk van Apeldoorn, waar we Israël feliciteren met haar zeventigste verjaardag! Met prachtige Israëlische muziek, heerlijke samenzang en veel onderlinge verbondenheid.

(klik op de fllyer voor een vergroting)

Jong en oud zijn van harte welkom! Het belooft een muzikale en feestelijke bijeenkomst te worden, met medewerking van het Holland-Koor, het Hineni Symfonie Orkest, Carla Leurs (viool), Ronald IJmker (orgel), Jan Lenselink (vleugel) en Noortje van Middelkoop (panfluit). De muzikale leiding is in handen van Jan Quintus Zwart en de meditatie zal worden verzorgd door Ds. Kees van Velzen.

Een cadeau voor Israël

In aanloop naar deze grootse gebeurtenis zal er een landelijke campagne plaatsvinden om geld in te zamelen voor kansarme kinderen in Israël (Feuerstein-project).

Uitgebreide informatie over het programma, de sprekers én het project in Israël en ook de mogelijk een plaats te reserveren (€ 10,- p.p.) en om een donatie te doen voor het project, vindt u hier.

Nederland feliciteert Israël is een gezamenlijk initiatief van het Holland-Koor, Family7 en Christenen voor Israël en zij hopen op groot enthousiasme voor dit fantastische feest op donderdag 10 mei, waar we Israël van harte zullen feliciteren met haar zeventigste verjaardag!

Project voor kansarme kinderen in Israël

Het Feuerstein Instituut is een organisatie die mensen met een leerachterstand (om allerlei redenen) helpt om al hun potentieel te benutten. Bijvoorbeeld kinderen met een leerachterstand (bijvoorbeeld omdat zij uit een andere cultuur komen), kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen uit een lastige omgeving waar veel schooluitval is (oost-Jeruzalem), mensen die hersenschade hebben opgelopen of mensen met dementie. Het Feuerstein instituut faciliteert al deze verschillende groepen om hen te helpen kansen te grijpen die ze al in zich hebben, maar die ze niet zelf kunnen ontplooien. Het is een leermethode die niet alleen de persoonlijke groei stimuleert, maar ook een enorme bijdrage geeft aan de samenleving in Israël.