fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Nieuw Iraans festival huldigt Israëls voorspelde vernietiging in 2040

  9 maart 2018

  Het eerste ‘Zandloper Festival’ roept op tot het inzenden van kunstuitingen en mediaproducties voor een wedstrijd om ‘beestachtige en anti-mensenrechtenmaatregels van het zionistische bezettersregime aan het licht te brengen.’

  Het festival – gewijd aan anti-Israëlkunst en -mediaproducties, verwijst naar de toekomstige vernietiging van dat land, zei Hossein Amir-Abdollahian tijdens een persconferentie die het evenement aftrapte. Abdollahian is de voormalige waarnemend minister van Buitenlandse Zaken van Iran en de huidige assistent van de parlementsvoorzitter Ali Larijani.

  “Ayatollah Ali Khamenei voorspelde in 2015 dat er in 2040 geen staat Israël meer zal zijn.”

  De hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, voorspelde in 2015 dat er in 2040 geen staat Israël meer zal zijn. Het regime onthulde in 2017 tijdens een Quds (Jeruzalem) Dag in Teheran een zandloper-klok die de dagen aftelde tot de voorspelde ondergang van de Joodse staat.

  Amir-Abdollahian zei dat hij de plannen van het regime om de vernietiging van Israël te verzekeren, niet openlijk kon bekendmaken. “De islamitische Republiek zal de zionisten niet toestaan te spelen met de veiligheid van de gevoelige Midden-Oosten regio,” zei hij. “Iran en zijn bondgenoten in de regio die terroristen versloegen, zullen nooit toestaan dat de zionisten de veiligheid van het gebied in gevaar brengen,” meldde het Mehr nieuwsbureau.
  De hooggeplaatste adviseur wees elke soort onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen van de hand. Hij zei dat “Tel Aviv heeft laten zien dat het zijn beloften niet nakomt,” gaf het Mehr nieuwsbureau aan. Hij benadrukte dat de enige manier om de situatie op te lossen was door ‘verzet’.

  De directiesecretaris van het festival, Mahdi Qomi, zei: “De organisatoren zullen werken met 2400 anti-Israël ngo’s (regeringsonafhankelijke organisaties) in Europa, Noord Amerika, Latijns Amerika en Oost Azië om het festival wereldwijd te promoten.”
  Het festival zal op 12 april beginnen. Dit is de laatste dag voor de inzendingen van kunst en mediaproducties.

  De officiële website van het festival vroeg om multimedia-inzendingen met betrekking tot onderwerpen als: het zionistische regime dat kinderen doodt; de bezettende macht (Israël) van Quds (=Jeruzalem) zal de aankomende 25 jaar niet overleven; Israël is een kankergezwel; Israël is een nep -, een racistisch en koloniaal regime.
  De website veroordeelde ook de VS en Saudi-Arabië. Het laatste land werd aangeduid met ‘het vervloekte wahabisme’ (= niet fundamentalistische islamitische stroming).

  ”Het internationale Zandloper Festival was opgezet met de bedoeling om anti-zionistische producties te verzamelen van en te introduceren bij supporters van rechtshandhaving, monotheïsten en moslims van over de hele wereld. Om op deze wijze het beestachtige en de antimensenrechtenmaatregels van het zionistische bezettende regime aan de kaak te stellen, evenals de supporters van het zionisme als de VS en het vervloekte wahabisme,” zo stond te lezen op de website.

  Volgens de website krijgt elke winnaar van een thema 1800 dollar, en de winnaar van alle onderdelen ontvangt 2700 dollar.

  Over de auteur