fbpx
 • Holocaust Herdenking 11 april 2018 op de berg Sion in Jeruzalem
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Hoe kan ik het vergeten?

  12 april 2018

  Gisteravond begon in Israël Yom HaShoah, de dag waarop de Holocaust herdacht wordt. Yom HaShoah duurt tot zonsondergang vanavond. Benjamin Philip, directeur van de organisatie Hineni in Jeruzalem, organiseerde een jaarlijkse Holocaust-herdenking, met de steun van Christenen voor Israël. 

  Bijzonder diner

  Holocaust Herdenking bij Hineni in Jeruzalem

  De avond begon met een bijzondere maaltijd in de eetzaal van Hineni. De organisatie Hineni helpt onder andere mensen die in diepe armoede leven met een dagelijkse maaltijd. Aanwezig op deze avond waren meer dan zeventig overlevenden van de Holocaust alsook 70 Israëlische soldaten. 

  Herdenking

  Het diner werd gevolgd door een officiële herdenking op de berg Sion, vlakbij de oude stad van Jeruzalem. De Holocaust-overlevenden vertelden hun verhaal tegenover de 500 aanwezigen (waaronder 300 soldaten). De herdenking eindigde met een rondleiding door het Holocaust Memorial Museum, waar Benjamin Philip zijn persoonlijke verhaal deelde over zijn vader Andries Philip, die als twintiger gevangen zat in 8 verschillende concentratiekampen van de nazi’s. 

  Benjamin zei in z’n toespraak: “Hoe kan ik de Holocaust vergeten? Ik groeide op met de pijnlijke herinneringen van mijn ouders. Hoe kan ik het vergeten? Ik heb nooit mijn grootouders gekend, of mijn ooms en tantes, of mijn vijfhonderd familieleden die tijdens de oorlog werden vermoord. Hoe kan ik het vergeten? Ik woonde in Nederland, het land waar negentig procent van Joden zijn weggevoerd en vermoord.

  Benjamin Philip tijdens de Holocaust Herdenking in Jeruzalem

  Daarom is het zo belangrijk dat we herinneren. Dat we hier de slachtoffers van de Holocaust herdenken. Dat mogen we hier doen in Israël, op de berg Sion. Ik voel me nederig en dankbaar, dat God me dat voorrecht heeft gegeven. Ik bid dat we mogen doorgaan om ons land op te bouwen, met de zegen van God. Dat we terugkeren naar Sion. Zodat de gerechtigheid zal uitgaan vanuit Sion, tot zegen van de hele wereld”.

  Thema