fbpx
 • Daniël met zijn ouders Tony en Nicole
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Een organisatie die levens verandert

  Sara van Oordt - 3 april 2018

  Daniël is een levenslustige jongen van zeven jaar oud. “De dokters waren heel negatief toen ze bij zijn geboorte vertelden dat Daniël het Down-Syndroom had. Het voelde eigenlijk als een doodvonnis”, vertelt zijn moeder Nicole.

  “In de moeilijke jaren die volgden, kon de hulpverlening weinig met hem beginnen. De therapeuten konden Daniël kon bijna niets leren. Ze vonden hem hyperactief, lui en niet gefocust. Dat geloofden we allemaal, we wisten niet beter.”

  Family7 in Actie voor Feuerstein: elke woensdagavond in april om 21.00 uur (herhalingen op zaterdag om 20.30 uur)

  Kansen bieden aan mensen die geen kans krijgen

  Mensen met ernstige hersenbeschadiging, zoals Aharon Karov, krijgen dankzij het Feuerstein Instituut in Jeruzalem een nieuwe kans.

  Als Daniël vier is komen ze in aanraking met het Feuerstein Instituut in Jeruzalem. Een plek waar mensen met hersenschade onder anderen weer leren spreken. Waar kinderen met een verstandelijke beperking leren rekenen, schrijven en communiceren. Het Feuerstein Instituut werd ruim vijftig jaar geleden opgericht door rabbijn Reuven Feuerstein. Hij had één doel: kansen bieden aan mensen die zonder hulp geen kans zouden krijgen. Feuerstein ontwierp een speciale methode om de leerpotentie van een persoon te ontwikkelen.

  Gaby en haar dochter Hillel

  Kijken naar mogelijkheden
  Gaby vertelt een soortgelijk verhaal over haar dochtertje Hillel (7) met het Downsyndroom. “Alle hulpverleners benadrukten dat ze speciaal onderwijs nodig had. Lezen was misschien mogelijk geweest, maar in een speciale setting. De therapeuten van Feuerstein kijken niet naar handicaps, maar naar mogelijkheden. Dankzij de unieke Feuerstein-leermethode zit Hillel op regulier onderwijs en heeft ze zelfs een voorsprong op haar ‘normale’ klasgenootjes met lezen en schrijven!”

  Vierdelige documentaire over Feuerstein Instituut

  In april zendt Family7 een serie van vier bijzondere documentaires uit over het levensveranderende werk van het Feuerstein Instituut. De eerste uitzending is op woensdagavond 4 april om 21.00 uur

  Bekijk hier alvast de trailer van de serie

   

  Steun het Feuerstein Instituut

  Samen met Christenen voor Israël komt Family7 in actie voor het Feuerstein Instituut.  De kinderafdeling is dringend toe aan uitbreiding en renovatie. De behandelkamers zijn 50 jaar oud en uitgeleefd, de wachtruimtes hebben nauwelijks meubilair.
 Er is een wachtlijst, terwijl het instituut grotendeels afhankelijk is van giften. Een tiental behandelkamers zijn onbruikbaar omdat er geen geld is voor benodigde hulpmiddelen en inrichting. Hierdoor kunnen honderden therapiesessies per maand niet plaatsvinden. Klik hier om een gift te geven.

  De opbrengst wordt op donderdag 10 mei in de Grote Kerk in Apeldoorn overhandigd in het kader van 70 jaar Israël aan het Feuerstein Instituut.

  Thema

  Over de auteur