fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Gedode Palestijnse verpleegkundige gooide gasgranaat

  8 juni 2018

  Razan al-Najjar is te zien in een korte video waarin ze niet alleen een gasgranaat gooit maar toegeeft dat ze diende als menselijk schild voor Hamas.

  De IDF heeft een video vrijgegeven die Razan al-Najjar laat zien, de Palestijnse verpleegkundige die naar men beweert, is doodgeschoten door Israëlisch scherpschuttersvuur aan de grens met Gaza. In de video gooit ze een gasgranaat en erkent haar rol als een menselijk schild voor Hamas.

  “Razan al-Najjar was geen barmhartige engel zoals de Hamas propaganda haar probeert af te schilderen,” twitterde majoor Avichaj Adraee, de Arabisch sprekende woordvoerder voor de IDF vorige week donderdag. “Gooit medisch personeel waar ook ter wereld met granaten, nemen ze deel aan rellen en noemen ze zichzelf menselijke schilden?”

  Najjar, 21, was gedood tijdens de protesten van vorige week terwijl ze probeerde gewonde Palestijnen te evacueren. Een onderzoek van de IDF wees uit dat niet direct op Najjar, die ongewapend was, geschoten is. De IDF sloot niet uit dat indirect vuur haar doodde.

  Thema

  Gazahamasidf

  Over de auteur