fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Mijn aardige tandarts

  Joanne Nihom - 14 juni 2018

  Bij de tandarts, voor een gedeeltelijk afgebroken kies. Dit soort bezoeken behoren niet tot mijn favoriete hobby en dat weet mijn vriendelijke tandarts. Zodra ik de behandelkamer binnenkom, begint hij een praatje om me gerust te stellen. Hij wil van alles weten over mijn werk. Dat vertel ik hem iedere keer bij dit ‘ik stel je op je gemak’ praatje, want ik speel graag mee. Dus vertel ik (weer) voor wie ik schrijf en wat mijn laatste onderwerpen zijn geweest.

  Er was een stop voor de verdoving. Het inwerken duurt bij mij altijd even, mooi tijd om verder te babbelen. Ik vertel hem dat ik over alles schrijf wat met Israël te maken heeft, alleen nooit en te nimmer over politiek. Ook dat ik het liefst schrijf over coexistentie tussen Joden en Arabieren. Het was even stil. Hij leek na te denken. “Waarom schrijf je niet over mij”, zei hij plots lachend. Tja, reageerde ik, je zou ook een hele goede tandarts kunnen zijn in Nederland. Er is niet echt iets bijzonders over je te vertellen. Weer was het even stil. “Weet je”, zei hij, “Je hebt gelijk dat je niet over politiek schrijft. Politici zorgen alleen maar voor ellende. Joden en Arabieren leven hier in vrede met elkaar, op vrijwel alle gebieden. De ellende die er is, wordt veroorzaakt door die rottige politiek; die zouden ze moeten afschaffen.” Dit was uit mijn hart gegrepen en een goede reden voor een blog over mijn aardige tandarts. De behandeling was overigens pijnloos en ik verheug me (bijna) op een volgend bezoek. Wordt vervolgd.

  Over de auteur