fbpx
 • Verwoesting door de branden in Zuid-Israël. - Foto: Malka Nihom
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  De terreur in Zuid-Israël in beeld

  Joanne Nihom - 2 juli 2018

  De Hamas heeft een nieuwe tactiek gevonden vanuit Gaza om Israël te treffen: vliegers met brandende touwen of gloeiende kolen die aan de kant van Israël enorme schade en natuurbranden veroorzaken. Honderden en honderden hectare landbouwgrond en bos zijn de afgelopen weken afgebrand en de vliegers komen nog steeds richting Israël. Er is al veel over geschreven, het is op het nieuws, maar als je er daadwerkelijk bent, is de realiteit nog veel erger.

  Malka Nihom, mijn zus en fotograaf, was dit weekend aan de grens bij Gaza.

  “… We kwamen aanrijden en zagen alleen maar grote zwarte rookwolken. Heel angstig. Binnen een uur zagen we op zijn minst tien nieuwe branden opkomen. Er waren geen vliegers, maar door de warmte, de droogte en de wind verspreiden de branden, veroorzaakt door de vliegers, zich snel. Aan de grens bij Gaza was het altijd mooi en groen met prachtige bloemen. Nu is het er zwart, treurig en triest. Overal waren de brandweer en het leger aan het blussen.  Zware rook, benauwend en afschuwelijk.  Wat een vreselijke toestand …”

  Noodactie

  Samen met de Collectieve Israël Actie hebben we een noodactie opgezet om de strijd aan te gaan met deze terreur van Hamas. Vanuit Sha’ar HaNegev kregen we vanwege de aanhoudende branden de hulpkreet om met spoed tien extra blusvoertuigen aan te kunnen schaffen die geschikt zijn voor moeilijk begaanbare terreinen, zoals in de woestijn. Momenteel hebben we genoeg steun binnengekregen om één blusvoertuig te financieren. Geweldig! Helpt u ook?

   

  Liever zelf een gift overmaken? Dat kan via NL38 ABNA 052 931 0252 t.n.v. Christenen voor Israël, onder vermelding van: Noodactie grensgebied met Gaza.

  Thema

  Gazaterreur

  Over de auteur