fbpx
 • Verwoesting door de branden in Zuid-Israël. - Foto: Malka Nihom
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  UPDATE: noodactie branden in Zuid-Israël

  12 juli 2018

  Drie weken geleden vroegen we jullie aandacht voor de honderden branden in het zuiden van Israël, die ontstaan door een nieuwe vorm van terreur. Hamas-leden laten brandende vliegers de lucht in, die neerkomen in Israël en daar grote schade aanrichten. 

  Naar aanleiding van onze oproep hebben we in de afgelopen weken duizenden reacties uit het hele land binnengekregen. Christenen die bidden voor de veiligheid van mens en dier, giften voor de aanschaf van extra blusvoertuigen en mensen die graag ter plekke willen helpen de branden te bestrijden.

  Door jullie hartverwarmende steun hebben we inmiddels al 75.000 euro opgehaald voor extra blusvoertuigen voor de brandweer van Sha’ar HaNegev, die verantwoordelijk is voor het blussen van de terreurbranden.

  Doordat er wereldwijd noodacties zijn gehouden heeft de brandweer al meerdere all terrain blusvoertuigen kunnen aanschaffen. Hierdoor konden al veel brandhaarden worden gedoofd en nieuwe worden voorkomen. Maar de branden gaan door, en nog steeds wordt er vanuit de Gazastrook geprobeerd om brandende vliegers op te laten. Het Israëlische defensieleger en de plaatselijke brandweer werken samen om zoveel mogelijk natuur- en landbouwgebied te redden.

  Hen helpen kan nog steeds, door voor hen te bidden of te doneren.

  Een all terrain blusvoertuig (links) met reservetank (rechts), zodat het voertuig extra snel bijgetankt kan worden.

   

  Thema