fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Sandalen cadeau voor Syrische vluchtelingen

  17 augustus 2018

  “Wie een geringe onderdrukt, smaadt diens Maker, maar wie zich over een arme ontfermt, eert Hem.” (Spreuken 14:31)

  De Israëlische schoenenfabrikant Teva Neot doneerde onlangs 2000 paar sandalen aan Syrische vluchtelingen. Niettegenstaande de recente noodzaak om Israëls Operatie Goede Buur in omvang terug te draaien, werd deze donatie toch gedaan. De waarde ervan komt uit op ongeveer 250.000 NIIS (= 67.000 dollar).

  De algemeen directeur van Teva Neot, Michael Iluz, zei dat humanitaire principes de doorslag gaven voor de beslissing deze donatie te doen, “in de hoop dat dit kleine gebaar in de toekomst tot betere onderlinge verhoudingen zal leiden.”

  De gift werd afgeleverd via Gal Lusky, de oprichter van Israel Flying Aid. IFA is een organisatie die niet de Israëlische overheid vertegenwoordigt en levensreddende hulpgoederen aflevert bij gemeenschappen getroffen door natuurrampen en intermenselijke conflicten; verschillen tussen mensen, vooroordelen, ras, nationaliteit, religie en geloofsstandpunten worden hierbij overstegen.

  De legertroepen van het Syrische regime stootten onlangs door naar Zuid-Syrië en worden daarbij gesteund door de Russische luchtmacht. Dit heeft nog meer interne ontheemding geschapen in de zevenjarige Syrische burgeroorlog. Als onderdeel van Operatie Goede Buur heeft Israël zo’n 4500 gewonde Syrische vluchtelingen geholpen met medische zorg en meer dan 60 ton hulpgoederen – dekens en medicijnen – gegeven aan Syriërs die terechtgekomen waren in vluchtelingen tentenkampen.

  Dit laatste gebaar volgt op de hulp van Israël bij het begeleiden naar betrekkelijke veiligheid in Jordanië van de Syrische Witte Helmen. Deze konden zo de Syrische legertroepen van president Assad ontvluchten. De Syrische Witte Helmen zijn burgervrijwilligers die mensen gered hebben uit in puin geschoten gebouwen etc.

  Over de auteur