fbpx
 • Twee Joodse Oekraïners hebben hun voedselpakket in ontvangst genomen. - Foto: CvI
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Steun Israël

  Voedselpakketten voor de Hoge feestdagen

  Koen Carlier - 6 september 2018

  ”Shalom! De zevende werkreis naar Oekraïne is goed verlopen en heeft de ogen van de deelnemers geopend. Ze kwamen om te luisteren, leren en werken, terwijl ze de Joodse gemeenschap troostten en zegenden door het uitdelen van voedselpakketten, door te vertellen waarom ze kwamen en door ‘shana tova’ te wensen.

  Het was soms mentaal erg zwaar om te luisteren naar de verhalen van Holocaustoverlevenden, op plekken dichtbij Joodse massagraven.

  Volgende week hopen we nog eens 950 voedselpakketten uit te delen aan Joodse vluchtelingen in Kiev en Mariupol, en aan Joodse ouderen in oorlogsgebied. De situatie is daar erg gespannen, nadat een separatistenleider onlangs overleed door een bomexplosie.”

  Dit is een reisverslag van de recente werkreis naar Oekraïne. De deelnemers van de groep kwamen uit Italië, Duitsland en Oostenrijk.

  Samen hebben zij 1.000 voedselpakketten ingepakt en uitgedeeld in de Joodse gemeenschappen voor de start van Rosh Hashana (Joods Nieuwjaar), wat van 9 tot 11 september zal plaatsvinden. Met deze voedselpakketten worden de Joodse gemeenschappen gesteund en bemoedigd.

  ”Met deze voedselpakketten worden de Joodse gemeenschappen gesteund en bemoedigd!”

  Aanvraag vanuit Oekraïne

  Voor het Loofhuttenfeest, wat begint op 23 september, hebben wij aanvragen gekregen om nog 2.700 extra voedselpakketten in te pakken en te leveren aan de Joodse gemeenschappen door heel Oekraïne. Om dit te realiseren zal een volgende werkreis plaatsvinden van 22 tot 29 september, waarbij 25 deelnemers zich zullen inzetten om de voedselpakketten in te pakken en uit te delen. Voor de realisatie van dit project hebben we ook uw steun nodig!

  Mogen we rekenen op jullie steun? Eén voedselpakket kost 10 euro! Doel is om 2.700 voedselpakketten tot eind september te kunnen inpakken en verdelen! Maak uw gift over op rekening NL38 ABNA 0529 310 252 met de vermelding ‘pakketten feestdagen Oekraine’ of

  Pallets met levensmiddelen staan klaar voor de voedselpakketten.

  In een goede samenwerking tussen vrijwilligers en lokale mensen worden alle voedselpakketten ingepakt.

  De ingepakte voedselpakketten worden uitgedeeld aan de Joodse gemeenschap.

  De deelnemers van de werkreis.

  Een ontmoeting met een Holocaustoverlevende.

  Eén van de laatste overlevenden van de ghetto in Bershad, Zhenya, krijgt in deze video een voedselpakket van de Italiaanse Edda.

  Wilt u ook mee op een werkreis naar Oekraïne? Er zijn nog plaatsen in december! Klik hier voor meer informatie.

  Thema

  Over de auteur