fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Abrupt verstoord

  Joanne Nihom - 29 oktober 2018

  Ik reis met een groepsreis van het Joods Nationaal Fonds uit Nederland door Israel. Het land toen, nu en morgen. Op Sjabbat waren we met een groepje naar de dienst in de Grote Synagoge in Jeruzalem.

  Terwijl ik luisterde naar de eeuwenoude melodieën en gebeden, realiseerde ik me hoe bevoorrecht ik ben  dat ik in vrijheid mijn godsdienst kan uitoefenen. En hoe veilig ik me voel in dit kleine landje in deze knotsgekke wereld. Nog in de magische sfeer van de mooie dienst, liep ik na afloop naar buiten. Een blauwe lucht, een warme zon. Ik voelde me rijk en gelukkig.

  Het was van korte duur. Vele kilometers verder speelde zich op dat moment een drama af,  in een synagoge in Pittsburg. Tijdens de besnijdenis van een jongetje dat net acht dagen oud was. Een eeuwenoude traditie abrupt verstoord.

  Ook bij een  journalist schieten woorden wel eens tekort. 

  Woede. Machteloosheid. 

  Intens verdriet en enorme pijn.

  Moge G’d de mensen troosten die achterblijven.

  Thema

  terreur

  Over de auteur