fbpx
 • Vrijwilligers pakken in het Israëlcentrum in Nijkerk honderden pakketten kranten in voor Israëlzondag
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Groeiende belangstelling voor Israël in de kerken

  Christenen voor Israël - 1 oktober 2018

  Christenen voor Israël ziet in kerken en gemeentes een groeiende belangstelling voor Israël. Dat baseert de stichting onder meer op het toenemende aantal kranten, brochures en magazines dat besteld wordt voor de jaarlijkse Israëlzondag, de eerste zondag van oktober. Naast de zestigduizend gezinnen die maandelijks geïnformeerd worden over de actualiteit in Israël, zullen tachtigduizend bezoekers van zevenhonderd kerken en gemeenten op zondag 7 oktober de krant Israël Aktueel ontvangen. Dat zijn er meer dan ooit, en het is een trend die Christenen voor Israël al jaren ziet doorzetten.

  Teken aan de wand
  De interesse voor Israël neemt toe in Nederland. “Dat is een teken aan de wand”, vindt Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël. “Terwijl binnen de PKN onder theologen steeds meer de discussie oplaait over de vraag of Israël nog wel een plek zou moeten hebben in de christelijke theologie, komen de kerkbezoekers zelf tot een andere conclusie. De liefde voor Israël neemt niet af onder christenen, ze neemt toe!”

  Theologische korst
  Ds. Willem J.J. Glashouwer reist met de Israëlboodschap de wereld over en ziet een grote belangstelling voor Israël onder christenen. “In het verre oosten bijvoorbeeld. Daar hebben ze niet de theologische korst over zich heen van de vervangingstheologie, die wij hier in tweeduizend jaar christendom ontwikkeld hebben. Ze verheugen zich enorm over de profetieën die in de Bijbel staan, die vandaag voor onze ogen vervuld worden. Hoe kunnen wij dat toch missen?”

  Israël, teken van hoop
  “In heel veel kerken zijn er gelukkig nog gelovigen met een hart voor het Joodse volk en Israël”, aldus Van Oordt. “Vaak mogen we meemaken dat door hun volharding ook voorgangers en predikanten aangeraakt worden tot voorbede voor Israël. Want dat is uiteindelijk waar het om draait. Dat er vrede, gerechtigheid en waarheid van Jeruzalem mag uitgaan onder het Koningschap van de Messias. Daar hebben de profeten van getuigd, en dat gaat ook gebeuren.”

  Thema

  Over de auteur