fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Herfst in Israël

  Joanne Nihom - 11 oktober 2018

  De herfst is in aantocht en er zijn allerlei verschillende dingen waar ik dat aan merk. Het is hier niet zoals in Nederland, waar de bladeren van de bomen vallen en het kouder wordt.

  Overdag is het – ik woon in het noorden van het land – nog steeds rond de dertig graden, best warm. Maar de was die ik buitenhang om te drogen, blijft, ook al hangt die de hele dag buiten, vochtig en droogt niet zoals in de zomer.

  Tijdens mijn ochtendwandeling, rond zes uur, is het ook nog warm, maar het is anders. Op de huid voelt het fris aan, en bij het ademen voel je een soort knisperige kou.

  Op de huid voelt het fris aan, en bij het ademen voel je een soort knisperige kou.

  Mijn katten zijn buitendieren en komen vooral in de zomer een paar keer per dag naar binnen voor een aai en wat te eten, maar ze slapen buiten. Sinds een paar dagen zijn ze veel meer binnen, ook om te slapen. Dat zou kunnen omdat de grond aan het afkoelen is.

  En de vogelmigratie. Duizenden en duizenden vliegen er al over, op weg naar warme oorden.

  Het weer in Israël

  Heeft u plannen om naar Israël te gaan, hier een beknopt overzicht van het weer.

  De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus. Van september tot november en van april tot juni zijn de temperaturen aangenaam en is er weinig neerslag. In de zomer is het erg heet. Vooral in Eilat en Tel Aviv loopt het kwik behoorlijk op. Ook in Jeruzalem is het dan behoorlijk warm.

  Het klimaat in het centrale en noordelijke gedeelte van Israël heeft hete zomers en regenachtige winters. De kustvlakte is vochtig in de zomer en aangenaam in de winter, terwijl in de bergen de zomers droog zijn en het in de winter behoorlijk koud kan worden.

  Het zuidelijke en oostelijke gedeelte van Israël heeft een woestijnklimaat met heet en droog weer en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. In de winter kan je in het noorden skiën op de berg Hermon, terwijl je in Eilat, in het verre zuiden, lekker kan zonnen.

  Kortom, eigenlijk geen enkel excuus om niet een vakantie te boeken, ieder seizoen heeft  hier zijn charme.

  Over de auteur