fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Kay Wilson overleefde dertien messteken van Palestijnse terrorist

  11 oktober 2018

  Het lijkt een vredig tafereel. Een huis in Arad, in het noordoostelijke deel van de Israëlische Negevwoestijn. Een vriendelijke hond die kwispelstaartend de bezoekers begroet. Maar in diezelfde tuin zit een ernstig gewonde vrouw. Fysiek, want een Palestijnse terrorist stak met een mes dertien keer op haar in. Maar Kay Wilson draagt vooral de geestelijke littekens mee. „Dit was het begin van de rest van mijn leven. Ik ben morgen waarschijnlijk niets meer waard, maar toch wil ik mijn verhaal vertellen.”

  Volledig artikel: Reformatorisch Dagblad

  Op dinsdag 6 november spreekt Kay Wilson op het Israël-congres in Nijkerk. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

  Een groot mes
  Het is 18 december 2010. Wilson gaat samen met de christelijke Amerikaanse Kristine Luken een trektocht maken in de buurt van Beit Shemesh. Als de Joodse gids terugloopt, hoort ze Kristine schreeuwen. De Amerikaanse ligt op de grond; een Arabier houdt een mes op haar keel. Onwillekeurig rent Wilson naar haar vriendin. Voor ze het weet smijt de andere aanvaller haar tegen de grond. Dan trekt ook hij een groot mes uit zijn jas.

  „Ik dacht dat ik op het punt stond te worden onthoofd. Ik hoorde Kristine schreeuwen: Jezus, help me. Ik begon het Joodse gebed Shema Israel op te zeggen. Plotseling voelde ik een scherpe pijn in mijn rug. Herhaaldelijk stak hij op me in.”

  Hij miste mijn hart op 4 millimeter
  „Mijn bloed was overal. Ik dacht: daar lig ik nu; 46 jaar oud, en ik word vermoord. De pijn was niet te beschrijven. Ik besloot te doen alsof ik dood was. Op een gegeven moment rolde hij me om. Ik zag hem in mijn borst steken, maar ik knipperde niet met mijn ogen. Hij miste mijn hart op 4 millimeter na.”

  Als de terrorist het voor gezien houdt, probeert de zwaargewonde Wilson op te staan. „Als dat niet lukt, ga ik slapen, dacht ik.” Wonder boven wonder slaagt ze erin de ruim 1500 meter bergopwaarts naar de parkeerplaats af te leggen. Met een gebroken schouder, dertien steekwonden en ernstig bloedverlies. Haar vriendin Kristine sterft ter plekke.

  Daders opgepakt
  Een Israëlische familie die daar aan het barbecueën is, waarschuwt ambulance en politie. Binnen twee dagen worden de daders opgepakt. Hun DNA is op de plaats delict aangetroffen en maakt een snelle arrestatie mogelijk.

  De twee terroristen die Kay Wilson en Kristine Luken aanvielen

  Ik haat Arabieren niet
  Koestert Wilson haat? Ze veert op. „We moeten het kwade haten. Ik haat Arabieren niet; ik heb zó veel Arabische vrienden. Maar ik haat wel wat ze mij hebben aangedaan. En hun leiders. Zij hitsen de mensen op. Palestijnse kinderen worden getraind om elkaar met een mes te lijf te gaan.”

  De Israëlische Kay Wilson komt op dinsdag 6 november naar Nederland om haar verhaal te delen tijdens het Israël-congres. Meer informatie of aanmelden? Klik hier.

  Thema