fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Geen raketten, maar tulpen!

  21 november 2018

  Namens u deelt een team van vrijwilligers in Israël tienduizenden tulpenbollen uit aan inwoners van Israël. Als teken van onze vriendschap en verbondenheid!

  De afgelopen maanden waren erg onrustig in het zuiden. Het land gaat al vele jaren gebukt onder zware terreur vanuit de Gazastrook: duizenden raketten die soms neerkomen in dorpen en steden (met doden en gewonden tot gevolg), vuurballonnen vanuit Gaza die duizenden hectares landbouwgrond vernietigen.

  Maar ook in het noorden van Israël is het nooit echt rustig. Aan de grens met Syrië is het oorlogsgeweld bijna constant te horen en te zien, en ook de grens met Libanon is vaak het ‘toneel’ van veel geweld en dreiging.

  Juist op die plaatsen waar nauwelijks iemand durft te komen, komen wij de mensen bemoedigen en troosten met tulpenbollen uit Nederland. Tulpen die dankzij uw steun uitgedeeld mogen worden in Israël, al meer dan twintig jaar!

  Om nóg meer mensen te kunnen bemoedigen is het tulpenteam dit jaar opgesplitst in een ‘team noord’ en een ‘team zuid’, het eerste team gaat vooral naar het noordelijke deel van Israël, het andere team naar het zuiden.

  Over enkele maanden komen de tulpenbollen uit, wat zal dit een prachtig moment zijn, waarop ze zullen terugdenken aan dit symbolische cadeau van hun vrienden uit Nederland!

  Kijk hier een korte videoimpressie van team noord:

  En bekijk hier de fotoimpressie!

  Thema

  tulpenactie